İnsan Kaynaklarında Yeni Bir Pozisyon Mutluluk Müdürü Oğuz Erdoğan, Gülbeniz Akduman  - Kitap
İnsan Kaynaklarında Yeni Bir Pozisyon

Mutluluk Müdürü

1. Baskı, 
Haziran 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
81
Barkod:
9786053440628
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mutluluk Müdürü fikri, adı konulmadan, 2010 yılı başlarında filizlenmeye başladı. Her yıl 40-50 mağaza açarak binden fazla kişiye istihdam sağlayan bir firmanın İnsan Kaynakları departmanı olarak çalışan mutluluğunu sürekli gündeminde tutacak bir bölüme ihtiyaç vardı. Bu düşüncemizi ilk önce organizasyon şemasına bir kutucuk ilave ederek somutlaştırdık.
2011 yılı başında yıllık hedeflerimizi paylaştığımız bir toplantıda 2012 yılında hayata geçirmek istediğimiz organizasyon şemasını yöneticilerle paylaşınca ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gördük. İçi henüz doldurulmamış bile olsa sadece mutluluktan sorumlu olacak bir bölümün kurulacağı haberi yöneticiler tarafından çok olumlu karşılanmıştı.
Dünya'da mutluluktan sorumlu başkanların olduğunu biliyorduk ama bu ülkemiz için henüz çok uzak kavramlardı. Bu konularda fikir alışverişinde bulunduğumuz danışmanlar oldu. Onların düşüncesi bizim kurguladığımızdan biraz daha farklıydı. Çalışanların %5'inin şirketleri başarıya götürecek yeteneklerden oluştuğu ve bunları kurumda tutacak İngilizce karşılığı Chief Happiness Officer olan Mutluluktan Sorumlu Başkandan bahsediliyordu.
Bir zincirin gücü en zayıf halkası kadardır, sözüne olan inancımız nedeniyle bu fikir bize çok uygun gelmedi. Her bir çalışanımız bizim için çok önemliydi ve mutlu olarak çalışmayı hak ediyordu. Dolayısıyla kuracağımız bölüm herkesi ve çalışan mutluluğunu etkileyen her şeyi kapsayacak şekilde tasarlanmalıydı.
Çok önemli bir konu da bu pozisyona gelecek yöneticinin kişilik özellikleriydi. Şubat 2011'de bir üniversitede yapılan zirve puzzle'ın eksik parçasının tamamlanmasını sağlamıştı. Mutluluk Müdürümüzle tanışmıştık.
Bu tesadüfi karşılaşma bize projeyi öne çekme fırsatı verdi. Nisan 2011 'de çalışmalarımıza başladık. Bu kitapta o günden bugüne Mutluluk Müdürü'nün yaptığı çalışmaları örnekleri ile bulacaksınız. Bizim için keyifli bir çalışma oldu. Umarız aynı keyfi okurlarımız da alır. Bu kitaptan esinlenerek yapılacak bir çalışma ile bir şirketin veya bir çalışanın mutluluğuna küçük bir katkı sağlayabilirsek bu bize yeterli olacaktır. (Tanıtım Bültenin'den)