Arduino ve Raspberry Pi ile Elektronik Uygulamaları Volkan Aktaş, Umut Bayğut  - Kitap

Arduino ve Raspberry Pi ile Elektronik Uygulamaları

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786056567919
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
337,40
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta Arduino ve Raspberry Pi ile Elektronik Uygulamaları anlatılmıştır. Arduino, Netduino, Raspberry Pi gibi kartlarla; C, Python, C# gibi daha önce masaüstü uygulamalar geliştirmekte kullandığımız dillerle, Internet of Things ekosistemi için kolayca gömülü sistem uygulamaları geliştirmek mümkün hale geldi. Raspberry Pi ise bu kartlar içerisinde, Linux işletim sistemi yüklenebilmesi ve HDMI desteği sağlaması ile ayrı bir öneme sahiptir. Bu sayede geniş uygulama kütüphanesi desteği, ekran desteği sayesinde çok çeşitli uygulama seçenekleri elde edilebilmektedir.
Kitapda, Arduino ve Raspberry Pi ile uygulama geliştirmeye başlamadan önce program¬lamaya giriş konuları ele alınmıştır. Bu şekilde okuyucuların Arduino ve Raspberry Pi ile uygulama geliştirebilecek seviyede programlama dili bilgisi öğrenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca kitapta kullandığımız teknolojiler, bileşenler hakkında da mümkün oldukça ayrıntılı bilgiler vermeye gayret edilmiştir.
Kitaptaki konular projeler ile desteklenerek ele alınmıştır. Projeleri seçerken de mümkün oldukça piyasada bulunabilecek ve düşük maliyetli bileşenler tercih edilmiştir. Dolayısıyla bu projeleri kitabın okuyucuları kolayca uygulama imkânına sahip olacaklardır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arduino Nedir?
.
Raspberry PI Nedir?
.
Programlamaya Giriş
.
Arduino Giriş Çıkış Portları
.
Arduino İle Sensör Kullanımı
.
Arduino İle Motor Kontrolü
.
Arduino İle Kablosuz İletişim
.
Arduino İle RFID İşlemleri
.
Arduino Depolama İşlemleri
.
Raspberry PI İşletim Sistemi Ve Ayarları
.
Raspberry PI Giriş Çıkış Portları
.
Raspberry PI İle Sensör Kullanımı
.
Raspberry PI İle Motor Kontrolü