Maliyet Unsurları Muhasebesi Prof. Dr. Recep Şener  - Kitap

Maliyet Unsurları Muhasebesi

1. Baskı, 
Ocak 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
330
Barkod:
9789758895342
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada üretim işletmelerinde üretim maliyetini oluşturan maliyet unsurları ele alınmış, çağdaş maliyet muhasebesi çerçevesinde, bu unsurların teorik açıklamaları yanında, tekdüzen muhasebe sistemi uygulamalarına da yer verilmiştir.
Kitap bu ana kapsam içinde, üç ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde sırasıyla aşağıdaki konuların açıklamaları yapılmıştır. Birinci bölümde, maliyet muhasebesinin "muhasebe bilimi" içindeki yeri belirlenerek, bu muhasebe türünün tanımı, amaçları ve kayıt düzeni hakkında açıklamalar yapılmıştır.
İkinci bölümde, maliyet gider kavramları ele alınmış, bu iki kavramın sınıflandırılması ve aralarındaki ilişkiden söz edilerek, üretim işletmelerinde maliyet unsurlarının genel bir tanımı yapılmıştır.
Üçüncü bölümde ise, üretim işletmelerinde, ürün maliyetlerinin oluşturulmasında esas alınan üretim giderleri (maliyet unsurları) ele alınmıştır. Bu amaçla bu bölümde sırasıyla ilk madde ve malzeme, işçilik ve diğer maliyet unsurları tek tek incelenerek, her giderin, oluşumundan üretim maliyetine yüklenmesine kadar, üretim sürecindeki, hesaplama ve muhasebeleştirilme şekilleri üzerinde durulmuştur.