ERCP Dr. M. Nuri Kalkay  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
82
Barkod:
9789756760420
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Benim ERCP ile ilk temasım 1972 yılında Washington DC de yapılan uluslararası bir gastroenteroloji semineri sırasında meydana geldi. Bu toplantıda Dr. Oi adında Japon bir endoskopi uzmanı, sarılığı olan bir hastada canlı bir gösteri yaparak ERCP ile sarılığın kodoku tıkayan bir safra taşı yüzünden meydana geldiğini gösterdi. Ve dedi ki, " yakın bir ilecekte bu taşı ameliyatsız papillayı keserek koledoktan çıkarmamız mümkün olacaktır. Bende dinleyiciler arasındaki diğer bir çok doktor gibi hayret ve şaşkınlık içinde kalarak bu canlı vakayı seyretmiştim. Bu olay bende ERCP ye karşı derin bir merak ve ilgi uyandırdı. Bu ilgi hekimlik hayatımın 33 yıllık gastroenteroloji klinik endoskopi pratisyenliği öneminde devam etti. O kadar ki pratisyenlik hayatımın son 10–15 yılını sadece ERCP yapmaya hasrettim. Artık rutin gastroskopi veya kolonoskopi bana o kadar ilginç gelmiyordu. Ama ERCP her zaman için ilginç, süprizlerle dolu, insana meydan okuyan, bazen tahimin edilemeyecek kadar güç ve tehlike dolu, daima enterasan olan bir endoskopik işlem olarak kaldı...
Türkiye'ye dönüp Maltepe üniversitesinde çalışmaya başlayınca, burada beraber çalıştığım meslektaşım Prof. Dr. Oya Bayramiçli'nin teşvik, yardım ve desteğiyle, yıllarca ERCP ile uğraşmam sonucu elde ettiğim pratik bilgi deneyim ve yeteneklerimi genç hekimlerimize öğretmek ve ayrıca bunları küçük bir el kitabında toplayarak, diğer hekimlerle paylaşmak kararını Dr. Bayramiçli ile beraber verdik. Bu karar, benim için aynı zaman doğduğum ve büyüdüğüm topluma katkıda bulunmak ve ülkeme karşı duyduğum vicdan borcumu ödemek yönünden de çok önemliydi.
Daha çok ERCP yapma teknikleri üzerindeki kişisel deneyim ve yeteneklerimi içeren kitap, hiçbir zaman bir ERCP ders kitabı olmak veya ERCP konusunda mevcut, sayı tıbbi literatürleri gözden geçirmek iddialarını taşımaz. Okuyucuya detaylı bilgi için dala dünyada meşhur ERCP ders kitapları ve atlaslarına, endoskopi mecmualarına müracat neleri ve milletler arası gastroenteroloji seminerlerine katılmalarının gerekliği önemle belirtilir.
Kitapla İlgili Kategoriler