Bankalarda Kurumsal Yönetim ve Türk Bankacılık Sisteminde Kurumsal Yönetim Uygulamaları İle Performans İlişkisinin İncelenmesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Gürol  - Kitap

Bankalarda Kurumsal Yönetim

ve Türk Bankacılık Sisteminde Kurumsal Yönetim Uygulamaları İle Performans İlişkisinin İncelenmesi

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
101
Barkod:
9786257045605
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bankaların kurumsal yönetimi hakkındaki literatür incelendiğinde, kurumsal yönetim uygulamalarının bankaların performanslarına ya da risk yönetimlerine etkisi konusunda yapılan çalışmaların sonuçlarının farklılık gösterdiği görülmektedir. Hem bankaların ekonomideki kilit rolleri hem de literatürdeki bu farklılıklar, konunun akademik düzeyde çalışılmaya devam edileceğini ve uluslararası kuruluşlar nezdinde yeni düzenlemelerin yapılabileceğini göstermektedir.
Bu kitabın amacı, ekonomideki rolleri ve yapıları gereği finansal olmayan kuruluşlardan ve hatta diğer finansal kuruluşlardan farklı olan bankaların kurumsal yönetiminin okuyucusuna detaylı olarak aktarılmasıdır. Bu sebeple kurumsal yönetime ilişkin temel çerçeve çizilerek bankalar özelinde kurumsal yönetimin amaçları, bankalara sağlayacağı faydalar anlatılmış, Türkiye'de bu konuda yapılan düzenlemeler ve bankaların organizasyon yapıları içerisinde kurumsal yönetime ilişkin uygulamalar anlatılmıştır. Bununla birlikte, Borsa İstanbul'da işlem gören bankaların yönetim kurulu yapılarına ilişkin kurumsal yönetim değişkenleri ile performans değişkenleri arasındaki ilişki incelenmiş.
(Önsözden)
Kitapla İlgili Kategoriler