Kıbrıs ve Geleceği İrfan Kalaycı  - Kitap

Kıbrıs ve Geleceği

İrfan Kalaycı (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
422
Barkod:
9789755917313
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
40,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, Kıbrıs sorununu, ekonomi–politik ekseninde (ekonomi ve siyaset başta olmak üzere dış politika, jeoekonomi, entegrasyon, tarih, strateji vb. açılardan) tartışabileceğimiz bir derleme kitaptır.
Kitap; akademik, siyaset ve medya çevrelerinin yazdığı makaleler üzerine kurgulanmıştır. Kitabın temel hareket noktası; “Kıbrıs nasıl bir adadır? Mevcut ekonomik ve siyasal durumu nedir ve nereye doğru gidiyor?” sorularına yanıtlar bulmaktır.
Kitapta sekiz bölüm yer almaktadır. Kıbrıs üzerine aykırı ya da kışkırtıcı düşünceler, Annan Planı’nda Kıbrıs–Kıbrıs’ta Annan Planı, jeostratejik ve jeoekonomik açıdan Kıbrıs, Kıbrıs ve Avrupa Birliği, bir dünya ekonomisi klasiği Kıbrıs, küresel projelerin küresel malzemesi: Kıbrıs, Kıbrıs’ta devlet ve siyaset ilişkisi ve Kıbrıs’ın tarihi: Bir teğet bakış adlarını taşıyan bölümlerde, yazarlar konuyu çeşitli yönleriyle ele almışlardır.
Kitap, üniversitelerin konuyla ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere yardımcı olacak ve onlara farklı bakış açıları kazandıracaktır.