Sözleşmeden Doğan Üst Hakkı Bedeli ve Bedel Borcuna Aykırılığın Sonuçları Barış Demirsatan  - Kitap

Sözleşmeden Doğan Üst Hakkı Bedeli ve Bedel Borcuna Aykırılığın Sonuçları

2. Baskı, 
Ağustos 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
190
Barkod:
9786051525730
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada ilk olarak aynî hak olarak üst hakkı incelenmiş ve aynî hak olarak üst hakkı ilişkisi ile üst hakkı sözleşmesi bir birinden ayırt edilerek her birinin unsurları ve sağladığı haklar ele alınmıştır.
Üst hakkında bedel borcu bağlamında önemli bir konu olarak üst hakkı bedelinin uyarlanması kurumu oldukça kapsamlı olarak ele alınmıştır. Bu noktada irtifak hakları için önemli düzenleme olan TMK. m. 785'teki düzenlemenin uyarlama ile ilişkisi tartışılmış ve bir arada uygulama alanı bulabilecekleri sonucuna varılmıştır.
Üst hakkı bakımından diğer önemli düzenleme olan TMK. m. 831'de yer alan ve üst hakkı kurulan taşınmaz malikine üst hakkını süresinden önce devir talebi tanıyan hükmün, bedel borcunun ifa edilememesi halindeki uygulanırlılığı tartışılmakla kalmamış, çalışmada bu hükmün üst hakkı ilişkisinin niteliğini belirleyen fonksiyonu da başarılı şekilde belirlenmiştir.
Uygulama için önemli sorun olarak üst hakkı bedelinin ödenmemesi haline ilişkin olarak gerek temerrüt, gerekse imkânsızlık hali ele alınmış ve yukarıda belirlendiği gibi üst hakkı ilişkisini kuran malikin veya lehine üst hakkı kurulmuş kişinin değişmiş olması ihtimallerine binaen doğabilecek tüm sonuçlara yer veren değerlendirmelerde bulunulmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Üst Hakkı ve Üst Hakkı İlişkisi
.
Üst Hakkı Bedeli
.
Üst Hakkı Bedeli Borcuna Aykırılık