Down Sendromlu Çocuklarda El Becerilerini Geliştirici Aktiviteler Ebeveyn ve Uzmanlar İçin Bir Rehber Maryanne Bruni  - Kitap

Down Sendromlu Çocuklarda El Becerilerini Geliştirici Aktiviteler

Ebeveyn ve Uzmanlar İçin Bir Rehber

1. Baskı, 
Aralık 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
368
Barkod:
9786050651973
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
265,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta Down sendromlu çocuk, genç ve yetişkinlerin ev, okul, iş ve toplumsal anlamdaki günlük aktivitelerindeki duysal işleme ve el becerilerin gelişimine dair tecrübelerimi paylaşacağım. Amacım bu kitabın ebeveyn, öğretmen ve sağlık uzmanlarının faydalanmasıdır.
El becerilerinin inşa edilmekte olan bir ev ile simgelenen görsel bir modelini sunuyorum. Bu 1. Bölümde ele alınmaktadır ve motor gelişimin çocuğunuzu kalem tutmak ve kullanmak gibi "el becerileri" yapabilmeye nasıl hazırladığını anlamanıza yardımcı olacaktır. 2. Bölüm öğretimdeki basamaklara, nasıl basamak basamak ilerleneceğine ve çocuğunuzu motive etme fikirlerine odaklanmaktadır. Bu kitaptaki aktivitelerin büyük bir kısmı herhangi bir ekipman olmadan şu anda hazır olan araçları kullanarak evde veya okulda yapılabilir. 3. Bölüm Down sendromunun el becerileri etkileyebilen fiziksel ve tıbbi özelliklerini ele almaktadır. Farklı yaşlarda ortaya çıkan çeşitli becerilerin özeti de sunulmaktadır. 4. Bölüm Down bebeklerdeki el becerileri motor gelişimin kilometre taşlarıyla ilişkilendirerek anlatmaktadır. Konumlandırma ve bebeğinizi el becerilerin gelişimine hazırlayan oyun aktiviteleri sunulmaktadır.
Bu kitabı okuduğunuzda, bazı aktivitelerin çocuğunuzun dikkatini çektiğine bazılarının da dikkatini cezp etmediğine muhtemelen şahit olacaksınız. Çocuğunuzun ilgisini çekeceğine inandığınız veya zorlanmadan yapacağını düşündüğünüz aktivitelerden birkaçını seçtiğinizden emin olun. Sonra da bunları günlük rutinlerinize nasıl dahil edebileceğiniz konusunda kafa yorun bu sayede onları yapmak için her defasında çocuğunuzla ilave zaman ayırmak zorunda kalmazsınız.
(Tanıtım Bülteninden)