Örgütlerde Zekâ ve Davranışsal Sorunlar  Erken Dönem Zekâ Anlayışları Kolektif Zekânın Öncülleri Kritik Davranışsal Sorunlar Veli Denizhan Kalkan  - Kitap

Örgütlerde Zekâ ve Davranışsal Sorunlar

Erken Dönem Zekâ Anlayışları Kolektif Zekânın Öncülleri Kritik Davranışsal Sorunlar

1. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
66
Barkod:
9786052323762
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Örgütlerde zekâ hem bireysel hem de kolektif düzeyde önem arz etmekte; süreklilik, verimlilik, performans gibi sonuç değişkenleri üzerinde etkili olmaktadır. Davranışsal sorunlar ise yönetimin çaba ve açılımlarını işlevsiz kılabilen, hatta zaman zaman iş yaşamını çekilmez hâle getirebilen unsurlardır. Üç ayrı ancak nihayetinde ilişkili yazıdan oluşan bu çalışmada; örgüt yaşamında etkili bir faktör olan bireysel zekânın erken dönemlerdeki değerlendirilme biçimleri, örgütsel zekâ olarak tanımlanabilecek kolektif yeterliliğin öncülleri ve içinde rol oynadığı çerçeve ile "kritik davranışsal sorunlar" olarak adlandırılacak meseleler bütünü ele alınmaktadır.
Örgütün en değerli varlığı olan bilgisinin ve dolayısıyla yaşamının sürekliliği, zekâyı fonksiyonel kılabilmesi ve kritik davranışsal sorunların yıpratıcı etkilerini bertaraf edebilmesiyle mümkündür.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Zekâ Kavramı: Belirgin Felsefi –Tarihsel Görüşlere İlişkin Bir Değerlendirme
.
Yapısal Öncüller ve Örgütsel Sonuçlar: İşletmelerde Kolektif Zekânın Anlaşılmasına Yönelik Bir Çerçeve
.
Kritik Davranışsal Sorunlar: Yeni Bir Kavramlaştırma ve Yönetim Dersleri İçin Bir Modül Önerisi