Hukuki Argümantasyonun Temelleri Eveline T. Feteris  - Kitap

Hukuki Argümantasyonun Temelleri

2. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
468
Barkod:
9786057768018
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, argümantasyon teorisyenlerinin, filozofların, hukuk teorisyenlerinin ve hukuk felsefecilerinin bu sorunları nasıl ele aldığını anlatıyor. Kitapta, alanın en etkili yazarlarınca geliştirilmiş, hukuki argümantasyonun sağlamlığı ilkeleri hakkındaki görüşler inceleme konusu yapılacak. Temel sorumuz ise şu olacak: Yargı kararlarının gerekçelendirilmesi söz konusu olduğunda hukuki argümantasyonun analiz ve değerlendirilmesi için geliştirilmiş metotlar nelerdir?
Hukuki argümantasyonun esasını değerlendirebilmek için, bir argümantasyonun sağlam olup olmadığına ilişkin kurulabilecek belirli rasyonalite normlarının varlığı önceden varsayılır. Bu rasyonalite normlarını vaz edebilmek için, teorisyenler argümanı analiz edebilecek bir araca sahip olmalıdır. Argümantasyon teorisinde ve aynı şekilde hukuk teorisinde, bu sorunlara hatırı sayılır ölçüde dikkat çekilmiş.
Geniş bir tabandan beslenen kitap, sadece hukuki argümantasyon araştırmacıları için ilham kaynağı olmakla kalmıyor, hukuki akıl yürütmenin esaslarını özümsemesi gereken her meslekten hukukçu için hukuk uygulamasının standartlarının yükseltilmesinde yardımcı olma vaadinde bulunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)