KKTC'de Türkiyeli Göçmenler ve Siyaset Dr. Öğr. Üyesi M. İnanç Özekmekçi  - Kitap

KKTC'de Türkiyeli Göçmenler ve Siyaset

1. Baskı, 
Kasım 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
329
Barkod:
9786257727440
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünya üzerindeki tüm göçmenler gibi KKTC'deki Türkiyeli göçmenlerin de bulundukları coğrafyanın siyasal yapısının çerçevelediği şartlar dâhilinde ve yerli nüfus tarafından kabul edilme derecelerine bağlı olarak mevcut siyasette yer alma çabaları her zaman olmuştur.
Tüm bu verilerden hareketle kaleme alınan bu çalışmanın temel amacı, Türkiyeli göçmenlerin Ada'ya geldikten sonra siyasal bütünleşme süreçlerinin hangi faktörler tarafından nasıl belirlendiği, süreç içerisinde göçmenlerin homojen bir nüfus grubu olarak değil de politik aktörler olarak kamusal alanda nasıl eylediklerini ortaya koymaktır.
Çalışmada, harekâtın gerçekleştirildiği 1974 yılı başlangıç olarak kabul edilmiş ve incelenecek zaman dilimi 2003 yılıyla sınırlandırılmış. Yukarıda belirtilen ve KKTC'nin uluslararası göç literatüründe yer alan yaklaşımlara göre atipik bir örnek olmasından dolayı çalışmada tarihsel-sosyolojik bir perspektif tercih edilmiş. Tarihsel bir yaklaşım, bu çerçevede "karmaşık ve opak gerçekliği" kavrayabilmek için ehven gözükmektedir. Böylelikle göçmenlerin bugününe dair bir şeyler söyleyebilmenin ancak göç sürecinin ve bu süreçte kurulan ilişkilerden beslenen kodlamaların anlaşılmasıyla mümkün olabileceğinin altı çizilmiş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Göçmenlerin Siyasal Bütünleşme Olgusu
.
Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a Göç Hareketleri ve Göçmenleri Tanımlama Sorunu
.
Türkiyeli Göçmenlerin Sosyo–Ekoomik Koordinatları
.
Kuzey Kıbrıs'ta Genel Seçimler ve Türkiyeli Göçmenler