Katılımcı Demokrasi
	  Trakya'da Yerel Katılım Pratikleri Dr. Miray Özden  - Kitap

Katılımcı Demokrasi

Trakya'da Yerel Katılım Pratikleri

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
307
Barkod:
9786257911108
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Katılımın kendisi de oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Katılım, bir konuda politika geliştirmekten karar alma ve uygulama sürecine kadar geniş bir yelpazede halk katılımını içeren her şeyi kapsar. Katılım, konuya ve duruma göre, farklı mekanizmaları ve yöntemleri gerektirir. Ayrıca pek çok çalışmada dile getirildiği gibi, farklı katılım düzeyleri söz konusudur. Elde edilmek istenen amaca, soruna veya konuya, yönetimin temel yaklaşımına ve vatandaşların ilgi düzeylerine göre, hem katılım yöntemleri hem de katılım düzeyleri farklılık göstermektedir.
Trakya Bölgesinde yer alan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne 'de, yerel yönetimlerdeki çeşitli aktörlerin katılım süreçlerine yaklaşımları ve uyguladıkları mekanizmalar yerinde incelenmek istenmiş. Bu amaçla bir dizi görüşme yapılıp, gözlemde bulunulmuş. Böylece yerel süreçlerde katılıma ilişkin temel yaklaşımlar, mevcut uygulamalar, olası güçlükler ve eksiklikler öğrenilmeye çalışılmış. Ayrıca yapılan görüşmeler ve taramalar sonrasında belli ölçüde kurumsallaşabilmiş ve periyodik olarak devam eden yerel katılım yöntemlerinden üçü daha ayrıntılı biçimde analiz edilmiş.
Yazarın bulguları, Trakya'da Tekirdağ Büyükşehir, Süleymanpaşa, Çorlu, Kırklareli, Edirne ve Lüleburgaz Belediyeleri özelinde katılımcı demokrasi yaklaşımları ve yerel katılım uygulamaları hakkında yararlı bilgiler sağlıyor.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Demokrasi ve Katılımcı Demokrasi
.
Yerel Yönetimlerde Katılım
.
Yerel Katılım Uygulamaları: Trakya(Tekirdağ – Kırklareli – Edirne) Alan Araştırması