Spor Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu  - Kitap

Spor Bilimlerine Giriş

1. Baskı, 
Aralık 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x24
Sayfa:
285
Barkod:
9789944379069
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Spor bilimlerindeki temel yaklaşımların ve spor bilimi alanlarının niteliğinin kavranmasının spor biliminin gelişiminde önemli bir öğe olduğu bilinen bir gerçektir. Çok geniş boyutları olan "Spor bilimleri" altında yer alan her dalın, özelliklerinin ve boyutlarının irdelenmesi kapsamlı çalışmaları gerektirmektedir.
Bu bağlamda; "Spor Bilimlerine Giriş" spor bilimlerine genel bir bakışı sağlamak amacı ile. alanlarında uzman olan bilim insanlarının oluşturduğu çok sayıda yazarla gerçekleştirilmiş bir temel bilgiler yapıtı olarak değerlendirilmelidir.
Kitapta her bölüm: olanaklar ölçüsünde bir "temel bilgiler yapıtı" niteliği göz önüne alınarak oluşturulmuştur. Spor bilimlerinin her alanında yer alan bireylerin yada spor bilimini öğrenmek isteyenlerin kolaylıkla yararlanacağı bir biçimde hazırlanan bu çalışmada okumayı ve öğrenmeyi destekleyecek düzenlemeler yapılmıştır.
Her bölümde bölüm hedefleri,örnek değerlendirme soruları ve okuma kutuları yer almaktadır. Böylece; bir yandan spor bilimleri için önemli olan olay ve olgular bilgisi verilirken, diğer yandan da spor bilimlerinde emeği gecen insanların tanıtımı da göz önüne alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Spor Bilimlerinin Tarihsel Temelleri
.
Spor Bilimlerinin Felsefe Temelleri
.
Sporun Bilimsel Temelleri
.
Spor Bilimlerinin Eğitim (Pedagoji) Temelleri
.
Sağlık Temelleri
.
Antrenman Temelleri
.
Spor Yönetimi ve Organizasyon Temelleri
.
Rekreasyon Temelleri
.
Meslek Seçimi ve Spor Bilimlerinde Meslek Alanları
Kitapla İlgili Kategoriler