Küresel Hegemonya Savaşları İklim – Su ve Gıda Dr. Ramazan Kurtoğlu  - Kitap

Küresel Hegemonya Savaşları

İklim – Su ve Gıda

2. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
558
Barkod:
9786055145354
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyamız jeologlar tarafından hesaplanan yaklaşık 4.6 milyar yıllık tarihi boyunca her daim ayakta kalmayı başararak bugünlere geldi. Ancak insanların teknoloji ve bilim alanındaki hızlanan gelişimi sadece 100-150 yılda hayal edilemeyecek hayat şartlarını oluşturdu. Tabii özellikle gelişmiş ülkelerde vazgeçilemeyen alışkanlıklar, dünyanın kirlenmesine, çevrenin bozulmasına yol açtı.
Güneş tarafından ısıtılan dünya, kendisine ulaşan ışınları atmosfere geri yansıtarak dengeyi sağlayabiliyor. Ancak su buharı, karbondioksit ve metan gazının dünyanın üzerinde oluşturduğu tabii bir örtü, insanlar tarafından atmosfere salınan gazları engellemesi sera etkisi oluşturmasına sebep oluyor. Artan sıcaklık buzulların erimesine yol açıyor. Değişen mevsimler, dengesiz hava şartları, okyanuslardaki su seviyelerinin artması ve tabii hayatın azalması gibi sonuçlar ise iki kelime ile özetleniyor: "KÜRESEL ISINMA."
Pentagon'un iklim senaryosundan HAARP'a kadar, Hollywood'dan "Avatar", "2012" ve "Yarından Sonra" filmlerine "Yeni Dünya Düzeni" söylemli küresel iklim değişikliği temalı yedinci sanat ürünleriyle artık "küresel ısınma" küresel hegemonya savaşında esas unsurlardan biri durumunda.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küresel İklim Değişikliği
.
Yeni Dünya Düzeni
.
Haarp ve Pentagon'un İklim Senaryosu