Aile Hukukundaki Hak İhlallerinin Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı
 İstanbul, 07.04.2018 Dr. Öğr. Üyesi Akın Ünal, Arş. Gör. Arif Kalkan  - Kitap

Aile Hukukundaki Hak İhlallerinin Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı

İstanbul, 07.04.2018

1. Baskı, 
Mart 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9786053007142
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yapılan her yeni düzenleme yeni sorunları da beraberinde getirmektedir. Aile içi şiddeti engellemek için yapılan iyi niyetli yasal düzenlemeler aile bütünlüğünü bozmakta ve amacına ulaşamamaktadır. Dolayısıyla bu konu üzerinde bütünlükçü bir bakış açısıyla oluşturulan çözüm önerilerine ihtiyaç olduğu açıktır. Bütünlükçü bir bakış açısıyla geleneksel Türk aile yapısının korunup geleceğe de nasıl taşınması gerektiği konusunda çözüm önerileri tasarlamak durumundayız. Sorunların çözümü konusunda bir çalışma yapmak bizim için elzem bir hâl almıştır.
Bu çerçevede çalışma yaparken uluslararası düzenlemeler gözden geçirilmiş, toplumumuzun dinamikleri de dikkate alınmış. Ayrıca sorunun çözümünde sosyolojik ve psikolojik değerlendirmeler de göz önünde bulundurulmuş. Sorunlara çözüm bulabilme amacıyla; Türkiye çapında bu alanda çalışma yapan akademisyen, avukat ve hâkimlerle Yargıtay üyelerinin ayrıca ilgili bakanlık mensuplarının bir araya geldiği "Aile Hukukundaki Hak İhlalleri ve Çözüm Önerileri" konulu bir çalıştay gerçekleştirilmiş.
Çalıştay sonunda; verilen bilgiler, yapılan değerlendirmeler ve elde edilen veriler doğrultusunda konuların ortaya çıkan ağırlıklarına göre daha sonraki tarihlerde de ayrı ayrı her bir konu ya da ortaya çıkabilecek yeni konular ile ilgili çalıştaylar düzenlemeyi planlanmakta.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6284 Sayılı Ailenin Korunması Hakkında Kanun Kapsamındaki Değerlendirmeler ve Çözüm Önerileri
.
Nafaka
.
Mal Rejimi
.
Velayetin Değerlendirilmesi
Kitapla İlgili Kategoriler