Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesinin Yapısı ve Yargı Yetkisi Abdulkadir Gülçür  - Kitap

Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesinin Yapısı ve Yargı Yetkisi

1. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
234
Barkod:
9786051526089
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Almanya'nın önemli liman şehri Hamburg'da 1996 yılında resmen faaliyete geçen Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi, o tarihten bu yana deniz hukuku alanının gelişimi ve 1982 tarihli Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin uygulanması ve yorumlanması gibi konularda, içtihatlarıyla belirleyici bir rol oynamıştır.
Çalışmanın ilk bölümü, Mahkeme'nin yapısına ayrılmış. Bu kapsamda Mahkeme üyeliklerinin dağılımı ve seçiminin yanı sıra Mahkeme üyelerinin imtiyaz ve bağışıklıklarına yer verilmiş. İkinci bölümde ise yukarıda belirtildiği gibi Mahkeme'nin yargı yetkisinin alt görünümlerini davalar eşliğinde incelenmiş.
Hem deniz hukukunun günümüzdeki konumunu hem de Mahkeme ile içtihadi anlamda tutarlı olup olmadığını göstermesi bakımından, yeri geldikçe Uluslararası Adalet Divanı'nın ve tahkim mahkemelerinin kararlarına da yer vermeye çalışılmış.
Üçüncü bölümde ise, uluslararası uyuşmazlık çözümlerinde son yıllardaki zorlayıcı konulardan birisi olan yarışan yargı yetkisi meselesine Mahkeme ile bağlantılı şekilde yer vermeye çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesinin Yapısı
.
Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesinin Yargı Yetkisi
.
Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi Perspektifinden Yarışan Yargı Yetkisi Sorunsalı