Genel Muhasebe VUK'na Göre Hazırlanmış, Konu Anlatımlı, Örnek Uygulamalı Tamamı Karekod Kullanılarak Çözümlü Hakan Aksakaloğlu, Adil Düzgün  - Kitap

Genel Muhasebe

VUK'na Göre Hazırlanmış, Konu Anlatımlı, Örnek Uygulamalı Tamamı Karekod Kullanılarak Çözümlü

2. Baskı, 
Kasım 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
356
Barkod:
9786257210553
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın ilk üç bölümü Muhasebenin Temel kavramları, Hesap kavramı ve Tek düzen muhasebe sistemi anlatılarak muhasebeye giriş yapılmıştır. Dördüncü ve Beşinci bölümlerinde Dönen ve Duran varlık hesaplarının işleyişi konu anlatımı ve soru örnekleriyle anlatılmış olup yine Altıncı bölümde Kaynaklar hesapları, Yedinci ve Sekizinci bölümlerde de Gelir tablosu ve maliyet hesapları anlatılmış, son bölümde de çok sayıda örnek uygulama soruları ile zenginleştirilerek konular pekiştirilmiştir.
Bu kitap çok geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmekte olup; muhasebe, bankacılık, maliye gibi bölümlerde okumakta olan öğrencilere, KPSS, SMMM başlama ve yeterlik sınavlarına hazırlanan gençlere ve ayrıca da işletmelerin muhasebe departmanları ve muhasebe ofis çalışanları için de kaynak olacaktır. Sade ve anlaşılır bir dille anlatılmış olan bu kitapta çok sayıda örnek çıkmış soru çözümleri ile yer almaktadır. Bu yönüyle de harika bir kaynak olacağı düşünülmektedir.
Ayrıca bu kitapta yeni bir uygulama olarak QR kod okuyucu uygulaması ile elektronik ortamda bilgiye daha hızlı ulaşılması hedeflenerek okuyuculara kolaylık sağlanmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
Hesap Kavramı
.
Tek Düzen Muhasebe Sistemi
.
Dönen Varlıklar ve Envanter
.
Duran Varlıklar ve Envanter İşlemleri
.
Kaynak Hesapları ve Envanter İşlemleri
.
Gelir Tablosu Hesapları
.
Maliyet (Sonuç) Hesapları
.
Monografiler ve Testler