Tıbbi Müdahale ve Tedavide Malpraktisten Doğan Hukuki Sorumluluk Rezzan Günday  - Kitap

Tıbbi Müdahale ve Tedavide Malpraktisten Doğan Hukuki Sorumluluk

1. Baskı, 
Mart 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
410
Barkod:
9786055336783
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, tıbbi müdahale ve tedavinin her basamağındaki tıbbi malpraktisin incelenmesini içermektedir. Tıbbi malpraktiste asıl sorumluluk doktor'a ait olmakla birlikte adam çalıştırma sorumluluğu ile yardımcı personele ya da hizmet kusuru ile sağlık hizmeti sunucusuna gitmenin hukuki yollan araştırılmıştır.
İlk bölümde Tıbbi Müdahale Tedavi'nin tanımı ve tarihinde sonra sözleşmedeki yerine değinilmiştir. Sağlık hizmeti sunucusunun özel ya da kamu hizmeti olması durumundaki değişen sorumluluklar anlatılmıştır.
İkinci bölümde tıbbi malpraktisin tanımı, tarihi gelişimi ve hukukumuzdaki yeri incelenmiştir. Araştırmamızın asıl konusu olan tıbbi malpraktisin her basamaktaki hukuki sorumluluk ayrı ayrı incelenmiştir. Doktorun hukuki sorumluluğunun paylaştırılması esasında ilaç üreticisinin ve eczacının sorumluluğuna gidilmesinin esasları değerlendirilmiştir.
Doktorun sorumsuzluğuna neden olan tıbbi bir kavram olan komplikasyon incelenerek, hangi durumlarda kusur, hangi vakalarda komplikasyon ile kusursuzluğa gidileceğine değinilmiştir.
Tıbbi malpraktisin önlenmesinde hem hukuki hemde ekonomik gerekçeler incelenmiştir. Ülkemizde henüz tam anlamıyla yerine getirilmeyen, raporlama ve kayıt sisteminin gerekliliği, tıbbi malpraktis sigorta sisteminin aşama ve usulleri beşinci bölümde yer almıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tıbbi Müdahale ve Tedavi
.
Tıbbi Malpraktis Tanımı ve Hukukta Yeri
.
Malpraktisin Tedavi Basamaklarına Göre Hukuki Boyutu
.
Tıbbi Malpraktiste Kusur ve Komplikasyon
.
Dünyada Tıbbi Malpraktisin Önlenmesi