Siyaset Sosyoloji Küreselleşen Dünyada Michael S. Drake  - Kitap

Siyaset Sosyoloji

Küreselleşen Dünyada

1. Baskı, 
Ekim 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
248
Barkod:
9786059241809
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eser yirmi birinci yüzyılın en önemli meselelerinden birini gündeme taşımaktadır: Siyasi kurumlarla gündelik hayatımızın sosyal gerçekliği arasında gittikçe artan irtibatsızlık. Halka ait taleplerle resmî siyaset arasındaki uçurum, otoriteye karşı 1968 ayaklanması, 1989 Doğu Avrupa Devrimleri ve yeni sosyal hareketlerin büyümesiyle mütemadiyen genişledi. 1970'lerden beri küresel ölçekte gerçekleşen muazzam sosyal değişim ve dönüşüm; devlet, ana akım siyasi ideolojiler ve siyasi partiler gibi normal siyasi kurumlar hakkındaki düşüncelerimizde köklü bir değişim getirmedi.
Bu kitap resmî siyasi kurumlar ve uygulamalarla sosyal hayatın bariz bir biçim alan bağlantısızlığını anlamamız için araçlar ve imkânlar sunmaktadır. Siyaset ve toplum arasındaki ilişkileri yeniden düşünmeye başlayabilmemiz için Michael Drake, iktidar analizi, temsiliyet, sosyal kimlikler, sosyal hareketler, egemenlik, devlet, küreselleşme, ayaklanmalar, risk ve güvenlik gibi sosyal değişim ve dönüşümün ürettiği yeni teorik gelişmeleri sentezler. Son olarak bu çalışma, siyasi parametrelerin sürekli değişim ve dönüşüme maruz kaldığı dünyada şekillenen bu yeni siyasetin imkân ve problemlerini araştırır, tartışmaya açar ve keşfeder.
Siyaset sosyolojisi disiplininin tarihçesi, amacı, kapsamı, metodolojisi, kavramları ve kuramlarını bünyesinde barındırması ve güncel siyaset alanını disiplinin en yeni yaklaşımlarıyla ele alması bakımından bu çalışma, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri açısından ideal bir ders kitabı niteliği taşımaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)