Muhasebe Belgeleri Ders Notları Prof. Dr. Raif Parlakkaya  - Kitap

Muhasebe Belgeleri Ders Notları

1. Baskı, 
Ekim 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
192
Barkod:
9786053954064
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletmelerde faaliyetler belgeler üzerinden yürütüldüğünden, belge kullanımı hem yasal bir zorunluluk, hem de verimlilik ve etkinlik sağlamanın gereğidir. Belgeler, işletme faaliyetlerini yürütme aracı olmalarının yanında, bu faaliyetlere yasal dayanak oluşturmak suretiyle, bir faaliyetin gösterilmesi, bir olayın aydınlatılması, bir hakkın korunması ya da açıklanmasında kanıtlayıcı ve tanımlayıcı öneme sahiptir.
Muhasebe bilgi üreten bir sistem olması dolayısıyla, üretilen bilgilerin güvenilir olması temel koşuldur. Muhasebe bilgilerinin güvenilirliği bilgilerin belgelendirilmesi ile sağlanabilir. Muhasebenin tarafsızlık ve belgelendirme ya da objektif belge kavramı, muhasebe kayıtlarının gerçek durumu yansıtan ve usulüne uygun olarak düzenlenmiş objektif belgelere dayandırılması gereğini ifade eder. Ayrıca, muhasebenin sosyal sorumluluğunu yerine getirebilmesi açısından da belgeler büyük önem taşımaktadır.
Bu çalışma, işletmenin kuruluşundan başlayarak, yapılması gereken bildirimler, yapılan ticari faaliyetlere ilişkin belgeler ve ilgili kuruluşlara verilecek bildirge ve beyannameler dahil olmak üzere, genel olarak işletmelerde kullanılan tüm belgelere ilişkin güncel mevzuat ve uygulama örneklerini kapsamaktadır. Çalışma, muhasebe stajyerleri, muhasebe eğitimi alanlar ve işletmelerin çeşitli birimlerinde çalışanların bu konudaki kaynak ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanmıştır.