UKBFS ISPLIS 2014 1. Uluslararası Kütüphane ve Bilgibilim Felsefesi Sempozyumu Etik : Kuram ve Uygulama Ayşenur Güneş, Hasan S. Keseroğlu, Güler Demir, Elsa Bitri  - Kitap
UKBFS ISPLIS 2014

1. Uluslararası Kütüphane ve Bilgibilim Felsefesi Sempozyumu

Etik : Kuram ve Uygulama

Ayşenur Güneş, (Editör)Hasan S. Keseroğlu, (Editör)Güler Demir, (Editör)Elsa Bitri (Editör)

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x29
Sayfa:
543
Barkod:
9786059143042
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen, etik, mesleki etik ve ilişkili kavramların kütüphane ve bilgibilim alanı ile kuramsal boyutta ilişkisinin, ülkemizde ve dünyada bu bağlamda algı ve farkındalığın hem akademik hem de uygulama boyutunda sorgulandığı, ilişkili mevzuat ile düzenlemelerin tartışıldığı (politika, etik kodlar vb.) 1. Uluslararası Kütüphane ve Bilgibilim Felsefesi Sempozyumu farklı pek çok ülke ve kültürden akademisyenler, araştırmacılar, uygulamacılar ve öğrencilerin içselleştirilmiş, samimi sunumları, tartışmaları ile güçlü bir sinerjiye ortam oluşturmuştur.
“1. Uluslararası Kütüphane ve Bilgibilim Felsefesi Sempozyumu” Bildiri Kitabı’nda yalnız hakem sürecinden geçen bildirilere yer verilmiştir. Bu bildiriler; Kütüphane ve Bilgibilimin temelleri, Etik ve Hukuk, Meslek Ahlâkı/Mesleki Etik ve Hakemlik ve Editörlük ana konuları ve bu ana konularla ilişkili alt konular biçiminde sınıflandırılmıştır. Bunların bildiri kitabındaki sıralanması ise her konu başlığı altında yer alan bildirilerin sunum sıralamasına göre yapılmıştır.