LGS Fen Bilimleri Örnek Çözümlü Soru Bankası Arif Erdem Önal, Sibel Bozöyük, Hacer Beyhan, Günce Ekin Tuncer  - Kitap

LGS Fen Bilimleri

Örnek Çözümlü Soru Bankası

1. Baskı, 
Eylül 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27.5
Sayfa:
448
Barkod:
9789753476706
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde sekiz yıllık ilköğretime geçişle birlikte, ilköğretimden ortaöğretime geçişle ilgili çalışmalar yapılmış ve eğitim sistemimizdeki değişikliklere uygun olarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek öğrenciler için merkezi sınav sisteminde değişiklikler yapılarak, tek sınav uygulamasına geçilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı'na ve diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim kurumlarının sınavları birleştirilerek, 1998–99 öğretim yılında ilk defa Akademik Yeteneği Ölçme Ağırlıklı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKÖSYS) tek sınav uygulanmıştır. Yine aynı yıl ilk defa Akademik Yeteneği Ölçme Ağırlıklı Özel Okullar Sınavı (ÖOS) uygulanmıştır. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Özel Okullar Sınavı sınırlı sayıda öğrenci alan devlet okulları ile özel okullara öğrenci seçmek ve yerleştirmek amacıyla yapılmaktadır. Polis Koleji'ne öğrenci seçmek amacıyla uygulanan, Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'da (PKATS) her iki sınav gibi Akademik Yeteneği Ölçme Ağırlıklı olarak uygulanmaktadır.
Liselere Giriş Sınavları (LGS) olarak bilinen bu sınavlar Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler olmak üzere dört konu alanını kapsamaktadır. Üç sınavın kapsamları, soru sayıları, soru tipleri ve soru güçlükleri benzerlik göstermektedir.
Bu sınavlar, genel olarak öğrencinin verilen bilgi bütünü içerisinde düşünme becerilerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Sınavlarda öğrencilerin sekiz yıllık temel eğitim süreci içerisindeki öğrenmelerine dayalı olarak, öğretilen kavram, ilke ve genellemeleri kullanarak yorum yapma, yorumlardan genellemeye ulaşma, ilişkilendirme, analiz etme gibi üst düzey zihinsel becerileri yoklanmaktadır.
Sınav sistemi 1998 yılında değişmesine rağmen bu sınavlara hazırlık amacıyla yayınlanan kitapların içeriklerinde ve soru tiplerinde pek fazla bir değişiklik olmadığı görülmektedir. Hatta hazırlık kitaplarının içeriklerinin bir kısmı, 1998 yılından önceki sınavlarda sorulmuş ve bugünkü Akademik Yeteneği Ölçme Ağırlıklı sınav sistemi ile uyuşmayan sorulardan oluşmaktadır.
Bu kitap, iki yıllık bir çalışma sonucunda yeni sınav sisteminin gerektirdiği üst düzey zihinsel becerileri yoklamaya yönelik olarak hazırlanmış ve öğrencileri sınavlarda karşılaşabilecekleri tarzda –akademik yeteneği ölçme ağırlıklı– sorularla buluşturacak bir kapsam içerisinde oluşturulmuştur. Kitapta ayrıca 1998 yılından itibaren adı geçen sınavlarda (OKÖSYS ve ÖOS) çıkmış sorular ve çözümleri de yer almaktadır.
LGS sınavları ve bu sınavlarda kullanılan soruların özellikleri ile ilgili daha geniş açıklamalar bu kitabın LGS Sınavları ile İlgili Açıklamalar kısmında yer almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Biyoloji Üniteleri
.
Canlının İç Yapısına Yolculuk
.
Vücudumuzda Neler Var? Çevremizi Nasıl Algılıyoruz?
.
Tüm Canlılarla Ortak Yuvamız Mavi Gezegenimizi Tanıyalım ve Koruyalım?
.
Canlılar İçin Madde ve Enerji
.
Genetik
.
Canlılarda Üreme ve Gelişme
.
Kimya Üniteleri
.
Maddenin İç Yapısına Yolculuk
.
Maddedeki Değişim ve Enerji
.
Fizik Üniteleri
.
Yaşamımızı Yönlendiren Elektrik
.
Kuvvet ve Hareketin Buluşması Enerji
.
Ya Basınç Olmasaydı?
.
Yaşamımızı Etkileyen Manyetizma
.
Ses ve Işık
.
Isı ve Isının Maddedeki Yolculuğu
.
Uzayı Keşfediyoruz
.
1998 – 2003 Yılları Arasında Yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı
.
1998 – 2003 Yılları Arasında Yapılan Özel Okullar Sınavı
.
Fen Bilgisi Testi Çözümleri