Yüzeysel Su Kalitesi Modelleme Steven C. Chapra  - Kitap

Yüzeysel Su Kalitesi Modelleme

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
870
Barkod:
9786053201502
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
462,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Su kalitesi yönetiminde, rasyonel ve ekonomik yaklaşımları bulmakta, ulusal ve uluslararası ilgi her zaman çok yüksektir. Matematiksel modellerin derinlemesine uygulanmasıyla, altı çizilen kabullere dikkatle ve pratik örnekleme ve istatistiksel araçlarla; su kalitesi modellemesinde başarıya ulaşmayı maksimize etmekte gerekmektedir.
Chapra, bu kitapla, öğrenci kullanımlı içeriği ders formatında organize ederek bilgiyi yönetim birimlerine asimile etmeyi isteyen öğrencileri bağlamaktadır. Farklı örnekler ve yazınsal alıntılar, kitap içine okuyucuların içeriği doğru şekilde görmeleri için serpiştirilmiştir. İçerik, yüzeysel su modellemesindeki gerekli konuların, örneğin reaksiyon kinetiği karışımlı ve karışımlı olmayan sistemler ve olası çeşitlilikte kirleticiler ve indikatörleri, su kalite modellemesindeki genellikle dikkate alınan çevreleri, model kalibrasyonu doğrulanması ve hassasiyet analizini ve ana su kalitesi modelleme problemlerini kapsamaktadır.
Birçok formüller ve teknikler, orijinali ve/veya teorik bilgisini açıklayarak tanımlanmıştır. Kitap sayısal, bilgisayar tabanlı uygulamalara odaklanmış olsada etkin kullanımı analitik çözümler ile sağlanmıştır. Ayrıca, kitap hesaplamaların inceliklerini ve mekanizmalarını; teorinin uygulamalarla bağıntısını gösteren genişletilmiş çalışma örneklerini içermektedir.