İntegral Denklemler Doç. Dr. Kevser Özden Köklü  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
390
Barkod:
9786059594431
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap; Matematik, Matematik Mühendisliği, İstatistik, Fizik ve tüm Mühendislik öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans ve doktora) hem teorik hem de uygulamalarda karşılaştıkları İntegral Denklemler ile ilgili temel bilgileri vermeyi amaçlamaktadır. Lineer integral denklemler ağırlıklı olmakla beraber, lineer olmayan integral denklemlere de yer verilmiştir.
Kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde İntegral Denklemlere genel bakış, ikinci bölümde Fredholm İntegral Denklemleri, üçüncü bölümde Volterra İntegral Denklemleri, dördüncü bölümde ise Yaklaşık Hesaplamalar yer almaktadır. Her bölümde konuların teorisi açıklandıktan sonra, çözümlü ve çözümsüz problemler verilmiş. Ayrıca öyle problemler çözülmüş ki konunun çok özel durumları da burada yalın şekilde açıklanmış.
169 adet çözülmüş problem ve 345 adet cevabı verilmiş problem ile uygulama açısından da konusunda iddialı eserlerden birisidir.
İntegral Denklemler; Uygulamalı Matematik, Matematiksel Fizik ve Mühendislikte birçok problemin çözümü için 18. yüzyıldan beri başarılı bir şekilde kullanılmakta ve araştırmacıların en önemli keşif anahtarlarından birisi olmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler