TIA Portal S7 1200 Programlama Adım Adım Otomasyon – 1 Semih Atik  - Kitap

TIA Portal S7 1200 Programlama

Adım Adım Otomasyon – 1

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
189
Barkod:
9786058382107
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,80
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın hazırlanma aşamasında kullanılması şart olan bilgilerden oluşan bir içerik belirlemek ve ele alınan içeriğin kolay anlaşılabilir bir yalınlıkla sunulması temel ilke olarak benimsenmiş. Bunun içinde en başta her çeşit PLC kitaplarında bulunabilecek genel bilgiler ile siemens dokümanların da bulunabilecek teknik bilgilere yer verilmeyerek sadelik sağlanmış. Ayrıca 50 ' nin üzerinde örnekleme ve uygulama ile konuların daha iyi anlaşılması hedeflenmiş.
Genelde mesleki kitaplarda kullanılan uzun açıklamaların anlamayı zorlaştırdığı düşüncesiyle kısa açıklamaların yanında görselliğe daha fazla yer verilmiş ve her konu adım adım görseller üzerinde işaretlenerek açıklanmış.
Konular; gereklilik hiyerarşisi içerisinde bir sıra ile ele alınmış ve konular ile ilgili uygulama örnekleri verilirken sadece daha önce ele alınmış konuları kapsamasına dikkat edilmiş.
Son olarak PLC' nin olmadığı ev ve ofis ortamlarında yapılan çalışmaların test edilebilmesi ve hataların anında düzeltilebilmesi amacıyla simülasyon konusu da kitaba ilave edilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
TIA Portal ve Projeye Başlama
.
Giriş – Çıkış Birimleri
.
Zamanlayıcılar
.
Sayıcılar
.
Genel Data Blok (Global)
.
Alt Program
.
Matematik Fonksiyonları ve Hesaplama Fonksiyonu
.
Analog Sinyaller
.
Program Akış Kontrol Komutları