Otel İşletmelerinin Yönetimi Doç. Dr. Orhan Batman  - Kitap

Otel İşletmelerinin Yönetimi

3. Baskı, 
Eylül 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
192
Barkod:
9789758289769
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş mahiyetinde turizm endüstrisinin genel yapısı ve bu yapı içinde otel işletmelerinin yeri görülmeye çalışılmıştır. İkinci bölümde otel işletmeciliği ve özellikleri, tarihsel gelişimi, dünyada ve Türkiye'deki sınıflandırılması, nitelikleri ele alınmıştır. Üçüncü bölümde otel işletmelerindeki yönetim süreci irdelenmeye çalışılmış, yönetim teorileri ve yönetim fonksiyonları otel işletmeleri açısından incelenmiştir.
Dördüncü bölümde organizasyon kavramı üzerinde durulmuş, organizasyon ilkeleri, organizasyon yapısının düzenlenmesi, şekillendirilmesi ve organizasyon yapı türleri otel işletmeleri açısından incelenmiştir. Beşinci ve son bölümde ise otel işletmelerinin organizasyon yapısı analiz edilerek, otel işletmelerini oluşturan bölümler ve bu bölümlerin, kısımların birbiriyle olan ilişkileri, fonksiyonları tek tek ele alınmıştır.
Ekler bölümünde yer alan organizasyon el kitapları ve organizasyon şemaları ile uygulamadan örnekler verilmeye çalışılmıştır. Yine ekler bölümünde otel işletmelerinin sınıflandırma çalışmalarında kullanılan puanlama formlarına yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Turizm Endüstrisinin Genel Yapısı
.
Otel İşletmeciliği
.
Otel İşletmelerinin Yönetimi
.
Otel İşletmelerinde Organizasyon
.
Otel İşletmelerinin Organizasyon Yapısının Analizi