Mukavemet Problemleri Cilt:2 Necla Kadıoğlu, Hasan Engin, Mehmet Bakioğlu  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
348
Barkod:
9789755113630
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İki cilt olarak yazılan bu kitap mühendislik fakültelerinde okutulan mukavemet derslerine yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitapların içinde çok sayıda çözümlü problem bulunmaktadır. Ayrıca her iki ciltte bütün bölümlerin başına konu ile ilgili temel bilgileri ve formülleri içeren bir özet kısmı konulmuştur.
Birinci cilt; gerilme ve şekil değiştirme analizi, gerilme şekil değiştirme bağıntıları, kırılma hipotezleri, kesit tesiri diyagramları, normal kuvvet, kesme kuvveti, burulma,
Eylemsizlik momenti ve basit eğilme Konularını içermektedir, İkinci Cilt ise, kesmeli eğilme, elastik eğri, normal kuvvet ve eğilme, diğer bileşik mukavemet halleri, enerji yöntemleri ve burkulma konularını içermektedir.
Bu cilt daha çok Mukavemet II dersinde işlenen konularını kapsamakla birlikte, "Statik­Mukavemet" veya bütün mukavemet konularının okutulduğu tek yarıyıllık "Mukavemet" dersinde işlenen Elastik Eğri ve Burkulma konularında da öğrencilere yardımcı olacaktır.
Bu cilt daha önce Beta Basım Yayın Dağıtım A. Ş. tarafindan basılmıştır. Bu kez Birsen Yayınevi tarafindan basılan ikinci ciltte; özet konulara ve problemlere önemli eklemeler yapılmış ve ayrıca mutlak (SI) birim sistemi kullanılmıştır. Bu ciltteki; kesmeli eğilme ve enerji yöntemleri bölümleri Prof. Dr. Mehmet Bakioğlu, elastik eğri ve burkulma bölümlerini Prof. Dr. Hasan Engin, normal kuvvet ve eğilme ile diğer bileşik mukavemet halleri bölümleri ise Doç. Dr. Necla Kadıoğlu tarafindan yazılmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler