Suç ve Ahlak Dr. Ömer Ömeroğlu  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
198
Barkod:
9789754649536
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hukukun en fazla ilişkisi olduğu kurallar, ahlak kurallarıdır. Doğal hukukun temelini ahlakın oluşturduğu söylenir. Doğal hukuk teorisinin içeriğine girmeksizin burada söylemek istediğimiz şey hukukun düzenlemelerine davranış normlarını esas aldığıdır. Hukuk genelde düzenlemelerinde toplumda geçerli davranış normlarını esas almaktadır.
Ahlak kuralları ise bu davranış normlarının oluşum ve şekillenmesinde büyük değer taşıdığından hukuk ve ahlakın ayrılmaz bir ilişkisinin olduğunu kabul etmek zorunluluk haline gelmektedir. Hukuk ve ahlakın ayrı alanlar olup, ilişkilerinin bulunmadığı yönündeki görüşler istisna kalmasa da, genel kabul görmemiştir.
Hukuk ve ahlak ilişkisinin belki de en güçlü olduğu alan suç ve ceza hukukudur. Ahlak, suç ve ceza kavramlarının örtüşmesi, elbette beklenemez. Suç, ceza ve ahlak kavramları arasında sayısız farklılıklar vardır. Ancak, suç, ceza ve ahlak kurallarının çakıştığı, benzeştiği alanların sayısı da az değildir.
Çalışmanın konusunu suç ve ahlak ilişkisinin incelenmesi olarak belirlenmiştir. Suç, ceza ve ahlak konularında çalışma yapmak isteyenlere merdiven basamağı oluşturmak amacını da taşıyan çalışma teorik incelemeleri içerdiği gibi, pratiğe yönelik boyut da taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuk ve Ahlak İlişkisi
.
Suç ve Ahlak İlişkisi