Meslek Gelişimi ve Danışmanlığı Prof. Dr. Yıldız Kuzgun  - Kitap

Meslek Gelişimi ve Danışmanlığı

4. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
453
Barkod:
9786051336800
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
287,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanın özünü gerçekleştirmesi, ekonomik özgürlüğünü kazanması ve toplumda saygın bir yer edinmesi için niteliklerine uygun bir meslek sahibi olması gerekir. Kişinin kendine uygun bir mesleği bulabilmesi çok küçük yaşlarda başlar. Bir yandan yeteneklerini, ilgilerini ve değerlerini tanıma, diğer yandan toplumdaki eğitim ve iş seçeneklerini araştırma çabaları ile sürer ve zaman zaman verilen kararlarla gerçekleşir.
Bilim ve teknolojideki hızlı değişim, tek bir meslekle ömrü tamamlama devrini kapatmış, insanların yaşamları boyunca en az üç meslek değiştirmek zorunda olacağı bir çalışma yaşamı yaratmıştır. Bu durumda insanlar ömür boyunca bir yandan niteliklerini değerlendirme ve geliştirme, bir yandan da yeni çalışma alanları bulma gereği duymaktadırlar.
Bu kitapta; okul öncesi dönemden başlayarak meslek yaşamının sonuna kadar bireylerin meslek seçme kararını vermelerini etkileyen etmenler ve bu konuda geliştirilmiş yardım teknikleri, araştırma bulguları ile desteklenerek açıklanmıştır.
Yaşam boyu meslek gelişimi anlayışı ile hazırlanan bu eserin, sadece meslek danışmanlığı alanında eğitim görenlere değil istihdam kurumlarında görevli meslek danışmanlarına, insan kaynakları alanında görev yapan elemanlara da yararlı olacağı umulmaktadır.