926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve İlgili Mevzuat (2 Cilt – Takım) Orhan Çelen  - Kitap
926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri

Personel Kanunu ve İlgili Mevzuat

(2 Cilt – Takım)

1. Baskı, 
Haziran 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1495
Barkod:
9786052643358
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.013,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu Kitap, Türkiye'de kamu yönetiminin bir parçasını oluşturan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu subay ve astsubayların; yetişme, mezuniyet, sınıflandırma, meslek programlarına göre eğitim, terfi, kıdem, atanma, izin, aylık, yolluk, harçlık, emeklilik, istifa, taltif ve bunun gibi hususlarda bilmeleri gereken konuları açıklama amacı gütmektedir.
Bunu temin için, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun sistematiğine uygun olarak, açıklama ve notlar maddelerin devamına konulmuştur. Her maddenin altında konu ile yakından ilgisi olan mevzuata işaret olunduğu gibi, güncel olan kazai içtihatlara da olabildiğince yer verilmiştir. Bu çerçevede Anayasa Mahkemesi, Danıştay, İdare ve Bölge İdare Mahkemeleri kararlarından istifade edildiği gibi, halen kaldırılmış olan Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay'ın konuya ilişkin kararlarına da yer verilmek suretiyle, geçmiş uygulamayla kıyaslama imkanı yaratılmıştır.
Son dönemde dünya ordularındaki değişim ve dönüşümle paralel olarak Türkiye'de de, askeri personel istihdamında profesyonelleşme ve uzmanlaşma yönünde değişim ve dönüşümler gerçekleşmektedir. Buna paralel olarak sözleşmeli personel istihdamı da giderek artmaktadır. Kitabımızda bununla ilgili konulara da yeri geldiğinde değinilmiştir.
Kitabın sonuna ilave edilen İlgili Mevzuat Bölümü ile; Türk Silahlı Kuvvetlerini doğrudan ilgilendiren yönetmeliklere yer verilmiş ve böylece okuyucunun ihtiyaç duyucağı temel mevzuata kolayca ulaşabilmesi amaçlanmıştır. Bununla birlikte mevzuatın çok geniş ve dağınık, Kitabın hacminin aşırı büyüyecek olması yüzünden yalnız TSK. Personel Kanununa yakından temas eden yönetmelikler alınmıştır.
Bu Kitap; konu ile ilgilenen hukukçular ile askeri kıt'a, karargah ve kurumlarda karşılaşılacak idari sorunlara cevap vermeyi amaçlamaktadır. Açıklamalar, içtihatlar ve örnekler hep bu anafikir esas alınarak yapılmış ve seçilmiştir. Kıt'anın ihtiyaçlarına ve gerçeklerine uygun olması ölçüsünde ilgi göreceği düşüncesi, hataları asgari ölçüde tutmayı zorunlu kılmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler
Kitabın İçindekileri
GENEL FİHRİST
SUNUŞ 
5
FİHRİST (İÇİNDEKİLER) 
7
KISALTMALAR 
17
CİLT 1 TSK PER.K. (1–137) MD. AÇIKLAMALARI 
21–787
CİLT 2 TSK PER.K. (138–204; EK MD. 1–39) MD. AÇIKLAMALARI 
801–1235
İLGİLİ MEVZUAT 
1239
 Subay Sicil Yönetmeliği 
1239
 Astsubay Sicil Yönetmeliği 
1291
 Subay Meslek Programları Yönetmeliği 
1339
 Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliği 
1351
 TSK. Subay Sınıflandırma Yönetmeliği 
1359
 TSK. Astsubay Sınıflandırma Yönetmeliği 
1365
 Fakülte ve Yüksekokullar Askeri Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri İle Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelik 
1371
 TSK. İzin Yönetmeliği 
1393
 Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği 
1427
 Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği 
1463
 Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinin Öğrenim, Eğitim ve Yetiştirme
Masraflarının Tespitine Dair Yönetmelik 
1469
 Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Sınıf Okulu ve Eğitim Merkezi
Komutanlıkları Yönetmeliği 
1473
YARARLANILAN YAYINLAR 
1491