Meslek Yüksek Okulları İçin Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri Ramazan Göral  - Kitap
Meslek Yüksek Okulları İçin

Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri

4. Baskı, 
Eylül 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
239
Barkod:
9789750160905
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Büro Yönetimi, elbette ki yönetim ve organizasyon konusu içinde ele alınmalıdır. Ancak, yönetim ve organizasyon konusu dışında büro sistemine has ayrıntıların ele alınması, Büro Yönetimi kavramının doğmasına neden olmuştur.
Çalışmamızda olması gerektiği gibi yönetim ve organizasyon konularına yer verilmiştir. Ancak bu çalışmanın Büro Yönetimi ve İletişim Teknikleri adını taşıyor olması sebebiyle, büro sistemine, büro yönetimine, büro otomasyonuna ilişkin konulara da ağırlıklı olarak yer verilmiştir. Bunun yanı sıra, büro faaliyetlerinde önemli bir bölümü oluşturan yazışmalar ve doküman yönetimi konusu unutulmamıştır.
Hazırladığımız bu çalışma, Büro Yönetimi Eğitiminde gerekli konuların verilmesinde tek başına yeterli görülmeyebilir. Böyle bir iddiayla da yola çıkmış değiliz. Bu çalışmanın amacı, büro yönetimi eğitimi veren öğretim elemanlarının çektiği kaynak sıkıntısına olumlu anlamda katkıda bulunmak, büro yönetimi eğitimi alan öğrencilerimize bu alanda öğrenmeleri gereken bilgilere ilişkin yardımcı olmaktır.
Kitapta yer verilen konular ve kavramlar, kitabın anlaşılabilirliği ve akıcılığı ön planda tutularak olabildiğince açık ve net biçimde ifade edilmeye çalışılmıştır. Öğrencilerimizin konuları çalışırken ayrı ayrı parçalar olarak değil de bir bütünü tamamlayarak ve birbirlerini ilgilendiren konular şeklindeki bir yaklaşım, konuların anlaşılabilirliğine katkıda bulunacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örgüt Sistemi ve Büroların İşlevi
.
Yönetim ve Büro Yönetimi
.
Fonksiyonları Açısından Büro Yönetim Süreci
.
Bürolarda İş Basitleştirme ve Sistem İyileştirme Teknikleri
.
Büroların Ergonomik Tasarımı
.
Büro Otomasyon Sistemleri ve Yönetimi
.
İletişim
.
Örgütsel İletişim
.
Form Yönetimi, Dosyalama ve Arşivleme