Egzersize Metabolik ve Isı Adaptasyonu Yrd. Doç. Dr. İbrahim Cicioğlu, Ersan Kara  - Kitap

Egzersize Metabolik ve Isı Adaptasyonu

1. Baskı, 
Ocak 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
305
Barkod:
9799756009399
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
51,75
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
2. baskı Yeni Baskı
Haziran 2018
240,00
240,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Bütün biyolojik fonksiyonlar enerjiye İhtiyaç duyar. PCarbonhİrat, yağ ve protein içeren besinler biyolojik iş için gerekli olan enerjiyi içermelerinden dolayı besinleri ve fiziksel aktiviteyi enerji açısından sınıflandırmak mümkündür. Dolayısı ile besinlerin enerji içerikleri ve vücutta kullanım oranlan vücudun enerji kullanım seviyesini ve buna bağlı olarak da metabolizma seviyesini belirler. Organizmanın metabolizma seviyesi, içinde bulunduğu duruma göre hemostasis’i dengede tutmak amacı ile değişiklikler gösterir.
Fiziksel aktivite organizmanın birçok fonksiyonunu etkileyen önemli bir etmendir. Organizmanın fiziksel aktiviteye cevabının ilk ve en önemli basamağı metabolik cevaptır. Bu cevap aktivitenin tipine, kişinin metabolik hızına, cinsiyete, tüketilen besin türüne, vücut büyüklüğüne, iklime v.b. değişik faktörlere göre farklı seviyelerde olur.
İnsan organizmasının değişik fiziksel aktİvitelere vermiş olduğu cevaplar ve ortaya koyduğu uyum uzun yıllar tartışılan ve birçok araştırmaya konu olmakla beraber bu konu ile ilgili birçok yayın yapılmıştır. Hazırlanan bu çalışmada organizmanın egzersize metabolik ve ısı değişimi açısından verdiği cevap ve gösterdiği uyum farklı açılardan incelenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler