Mali Mizah Ertuğrul Kumcuoğlu  - Kitap
1. Baskı, 
Mart 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
125
Barkod:
9786056900501
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
100,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tanrı 'nın insanlara bahşettiği en büyük nimetlerden, en büyük ayrıcalıklardan birisi de gülmek, gülebilmektir. Bu bakımdan insanoğlunun bu imkân ve ayrıcalığını özgürce ve bol bol kullanabilmesi önemlidir diye düşünüyorum.
Bu yüzden, kitabın ana temasıyla fazla ilgili değilmiş gibi görünse de, başlangıçta iki ayrı başlık altında yer alan Aydın Boysan ve Burhan Felek'e ait görüş ve düşüncelerin bilinmesinde, bilenler için de hatırlanmasında yarar gördüm.
Çocukluğumdan beri özel ilgi alanım olan mizah konusu ile ilgilenirken avukatlık, doktorluk, siyaset gibi pek çok meslek dalıyla ilgili bol miktarda fıkra ve nükteye rastlarken, esas mesleğim olan maliye ve maliyecilik konusunda malzemenin bir hayli kısıtlı olduğunu fark ettim. Bu bir tesadüf müdür, yoksa mesleğin özelliğinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum. Bu yüzden yıllar önce konuyla ilgili mizahî değeri olduğunu sandığım olay ve metinleri bir yere kaydetmeye başladım. İşte bu kitapçık gıdım gıdım oluşan on beş yirmi yıllık bir birikimin ürünüdür.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Üzerine Mizah
.
Kamu Giderleri Üzerine Mizah
.
Maliyeciler Üzerine Mizah
.
Bunlarda Benden
.
Türk ve Dünya Edebiyatından Örnekler
.
Anıt Adamlara Saygı