Yaratıcı Drama Yöntemi ile Anne – Baba Eğitimi Uygulama Rehberi Ayten Şahin Karapınar  - Kitap

Yaratıcı Drama Yöntemi ile Anne – Baba Eğitimi

Uygulama Rehberi

2. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
370
Barkod:
9786053201991
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde çeşitli eğitim ve öğretim kurumlarında çocuk ve ergenlerle çalışan ve değişen yaşam koşullarının zorlayıcı etkisi altında giderek daha da büyüyen bir sorunlar yumağı hâline gelen anne-baba-çocuk ilişkisinin geliştirilmesine yönelik eğitim programları düzenleyen psikolojik danışmanların anne-baba eğitimlerinde kullanabilecekleri kaynaklar sınırlıdır.
Bu kitapta, psikolojik danışmanların anne-baba eğitiminde yararlanabilecekleri yaratıcı drama yöntemi kullanılarak oluşturulmuş, yarı yapılandırılmış bir anne-baba eğitim programı bulunmaktadır.
Anne-baba eğitiminin giderek artan önemi doğrultusunda bu kitabın psikolojik danışmanlar için bir “Anne-Baba Eğitim Programı Uygulama Rehberi” olması amaçlanmıştır. Öncelikle, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, yetişkin eğitimi, anne-baba-çocuk ilişkisi ve yaratıcı drama konularında kuramsal bilgilere yer verilmiştir. Bununla birlikte 8 oturumdan oluşan ve içeriğinde iletişim, iletişim engelleri, dinleme, anne-baba tutumları, çatışma, öfke gibi konuların işlendiği bir “Anne-Baba Eğitim Programı” bulunmaktadır. Ayrıca eğitim programı içinde çeşitli bilgi notları, öyküler ve şiirlere yer verilerek eğitim sürecinin zenginleştirilmesi amaçlanmıştır.
Okurlarına ve anne-baba eğitim programı uygulayıcılarına hem yol göstermeyi hem de fikir vermeyi amaçlayan bu kitabın yeni basımının; öğrenme ve öğretme yolculuğu hiç bitmeyen psikolojik danışmanların mesleki çalışmalarına katkı sağlaması dileğiyle...