Protein Saflaştırma Rehberi Clive Dennison  - Kitap

Protein Saflaştırma Rehberi

1. Baskı, 
Aralık 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
186
Barkod:
9789758986781
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Herkesçe bilinen, bilimin önemli bir gerçeği şudur ki, daha temel olan, uygulanabilirliği daha fazla olandır. Bununla birlikte bir konunun elinizdeki işle ne kadar ilgili ise sizin için o kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekir. Örneğin motorların mekaniği ile ilgili derin bir çalışma, size trafiğin dinamikleri hakkında herhangi bir şey söylemez. Trafik ayrı bir seviyeyi ele alır. Kuşkusuz motorlu araçlara bağlıdır ama trafiğin matematik ve fiziği, notorlu araçları hareketli birer nokta olarak ele alır, hareket kaynağının ne olduğu ile ilgilenmez.
Bu kitabı yazarken protein saflaştırma tekniklerinin arka planında yer alan fiziksel ilkeleri uygun bir seviyede ele almayı hedefledim. Laboratuarda çalışanların anlayabileceği (belki bir mühendis için nispeten hafif gelebilecek) matematiksel ifadelerin, ileri fizik ve kimya konularının mümkün olduğu kadar az olduğu bir seviye yakalamaya çalıştım.
Ekonominin, dünya politikalarının, havanın, kısacası pek çok şeyin ne olacağını tam olarak bilemediğimiz belirsizliklerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Kuşkusuz bilimin en çekici yanlarından biri "gelecek yıl bu zaman anlayış ve kavrama düzeyimde artış olacak" düşüncesinin varlığıdır. Kariyerimde ilerlerken zaman zaman bastonu ters tarafından tuttum. Bu durumu hoş karşılamak gerekir çünkü pek çok kez doğrularımızı yanlışlarımızdan öğreniriz. Elinizdeki bu kitap biyokimya kariyerim boyunca kazandığım bazı deneyimlerimi içermektedir. Cleve Dennison
Kitapla İlgili Kategoriler