Çoklu Karşılaştırma Yöntemleri Prof. Dr. İsmet Doğan, Doç. Dr. Nurhan Doğan  - Kitap

Çoklu Karşılaştırma Yöntemleri

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
199
Barkod:
9786054940288
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap yedi bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, çoklu karşılaştırma yöntemleri hakkında genel bilgilerden bahsedilmiştir. İkinci bölümde, Varyans Analizi’nden sonra kullanılan ve literatürde yaygın olarak bilinen yöntemlere yer verilmiştir. Bu bölümde bahsedilen yöntemler parametrik çoklu karşılaştırma yöntemleri olarak isimlendirilmiş ve gruplardaki gözlem sayılarının eşit olup olmamalarına göre iki alt grupta anlatılmıştır. Üçüncü bölümde, Kruskal-Wallis testi ya da Friedman testi gibi parametrik olmayan testlerden sonra kullanılan ve literatürde yaygın olarak bilinen yöntemlerden bahsedilmiştir.
Bu bölümde bahsedilen yöntemler de ikinci bölümde olduğu gibi gruplardaki gözlem sayılarının eşit olup olmamalarına göre iki alt gruba ayrılmıştır. Literatürde, planlanmış çoklu karşılaştırma yöntemleri olarak da bilinen doğrusal bağıntı (contrast) yöntemleri dördüncü bölümde, Kovaryans Analizi sonrası kullanılan çoklu karşılaştırma yöntemleri ise beşinci bölümde ele alınmıştır. Altıncı bölümde adımsal (stepwis) çoklu karşılaştırma yöntemlerinden, yedinci bölümde ise yanlış bulgu oranı ile ilgili yöntemlerden bahsedilmiştir.
Bilindiği üzere gerek adımsal çoklu karşılaştırma yöntemleri, gerekse yanlış bulgu oranı ile ilgili yöntemler birinci tür hatanın kontrol edilmesinde diğer yöntemlerin yetersiz kalmalarından dolayı özellikle son yıllarda yoğun şekilde tercih edilen yöntemlerdir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Parametrik Çoklu Karşılaştırma Testleri
.
Parametrik Olmayan Çoklu Karşılaştırma Testleri
.
Doğrusal Bağıntı (Contrast) Testleri
.
Kovaryans Analizi Sonrası Kullanılan Çoklu Karşılaştırma Testleri
.
Adımsal Çoklu Karşılaştırma İşlemleri
.
Yanlış Bulgu Oranı (False Discovery Rate) Yaklaşımı
Kitapla İlgili Kategoriler