Türk Dış Politikası (1919–2012) Prof. Dr. Haydar Çakmak  - Kitap

Türk Dış Politikası

(1919–2012)

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1244
Barkod:
9789944137256
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap 34 değişik üniversiteden 83 öğretim üyesinin ortak çalışmalarıyla bir buçuk yılda ortaya çıkmıştır. Bütün çok yazarlı kitaplarda olduğu gibi birçok önlenemeyen hatalar vardır. Bunların birincisi, editör ne kadar iyi ve çalışkan olursa olsun tek yazarlı bir kitap bütünlüğünü sağlayamamaktadır. Bu da kaçınılmaz olarak tekrat etme sorununu ortaya çıkartmaktadır. İkinci sorun çok sayıda farklı siyasi felsefeye ve yaklaşım farklılıkları zaman zaman çelişki sorunlarına neden olmaktadır.
Editörün gayretiyle zararsız hale getirilse de yine birkaç masum çelişkinin varlığını itiraf etmeliyiz. Üçüncü sorun kullanılan dilin farklılığı, zenginlii, yoksulluğu, zamanı gibi sorunların asgariye inse de varlığı bir gerçektir. Dördüncüsü yöntem ve üslup farklılığının sıfırlanmadığı da muhakkaktır.Türk dış politikası gibi kapsamlı bir konuyu bir öğretim üyesinin yazması çok zordur ve çok zaman alır. Dolayısıyla çok yazarlı olmanın hem zaman kazandırıcı olması bakımından hem de değişik görüşlerin ifade edilmesi bakımından kitabı ilginç yapmaktadır.
Ayrıca bu tür ortak çalışmalar öğretim üyeleri arasında işbirliği yolunu açmakta ve tanışmalarına neden olmaktadır.Türkiye'de dış politika kitapları çok azdır. 105 üniversitenin bulunduğu 72 milyon nüfusa sahip Türkiye'de bütün alanlarda literatür eksikliği vardır. Bu kitaplar özellikle yeni kurulan uluslararası ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrenciler için yararlı olacağına inanılmaktadır.