Kuramdan Uygulamaya Deney Yoluyla Fen Öğretimi Prof. Dr. Ömer Ergin, Doç. Dr. Esin Şahin Pekmez, Dr. Sevinç Öngel Erdal  - Kitap
2. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
208
Barkod:
9789750025600
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda öğretmen yetiştirme programlarında yapılan değişikliklere bağlı olarak fen laboratuvar uygulamalarına yönelik dersler koyulmuştur. Ancak bu derslere yönelik kaynak kitaplar yazılmamış sadece fen öğretimi kitaplarında bir bölüm halinde bu bilgilere yer verilmiştir.
Bu kitap, halen görev yapmakta olan fen dersi öğretmenlerini; laboratuvarı nasıl kuracakları, hangi yöntemlerle deney yapabilecekleri, öğrencilerin deneyerek fen öğrenmelerine nasıl rehberlik edebilecekleri, öğrencilerin laboratuvar çalışmalarım nasıl değerlendirebilecekleri ve çok sınırlı imkanlarda bile fen deneylerini nasıl yaptırabilecekleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.
Bu kitapta verilen örnekler, Öğretmen ve öğretmen adaylarının fen öğretiminde aynen uygulamaları için değil, kendi öznel koşullarına göre bu örnekleri uyarlayabilmeleri için hazırlanmıştır.
Kitapta her bölümün başında okuyucuları konuya hazırlık oluşturma ve güdülemeye yöneltecek grupla tartışma soruları eklenmiştir. Soruların yanıtları büyük ölçüde bölümler içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca kitabın bölümlerinde çeşitli yerlerde okuyucuların doldurması beklenen tablolar bulunmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Fen Eğitimi ve Fen Eğitiminde Laboratuarın Yeri
.
Deney Çeşitleri ve Bilimsel Süreç Becerileri
.
Deney Çalışma Yaprakları ve Deney Raporu
.
Basit ve Ucuz Malzemeyle (BUM) Deneyler
.
Bilgisayar Destekli Laboratuvar Çalışmaları
.
Ölçme ve Hata
.
Laboratuvar Çalışmalarında Ölçme ve Değerlendirme
.
Fen Laboratuvarı Standartları ve Güvenlik