Gerekçeli ve Açıklamalı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Askeri Ceza Kanunu ve İç Hizmet Kanunu Fahrettin Demirağ  - Kitap
Gerekçeli ve Açıklamalı

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu

ile Askeri Ceza Kanunu ve İç Hizmet Kanunu

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
481
Barkod:
9786051462721
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta, uygulayıcılara yararlı olacağı düşüncesiyle her madde altında kısa açıklamalar yapılmış, ayrıca o maddeyle ilgili görülen yasa veya yönetmelik hükümlerine işaret edilmiştir. Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kararlarından örnekler gösterilmiş, ilgisi olduğu ölçüde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarına da değinilmiştir.
Disiplinsizlik olarak düzenlenen fiillerin tamamına yakın bir bölümü, İç Hizmet Kanununda asker kişilere verilen görev ve yükümlülüklerin ihlalinin ceza yaptırımına bağlanmasından ibarettir. Dolayısıyla disiplinsizlikler incelenirken, sık sık İç Hizmet Kanunu hükümlerine başvurma ihtiyacı ortaya çıkacaktır.
Disiplin cezaları ile askeri suç karşılığı yaptırım olarak cezalar arasında bir ilişki bulunmamakla beraber, disiplinsizlik teşkil eden bir fiilin, aynı zamanda AsCK'da askeri suç olarak düzenlenmiş olması durumunda, ayrıca suç soruşturması başlatılması gerekmektedir. Buna ancak Askeri Ceza Kanunu hükümleri incelendikten sonra karar verilebilecektir. İşte bu nedenlerle Kitabın ekinde Askeri Ceza Kanunu ile İç Hizmet Kanunu metinlerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Amaç, Kapsam ve Tanımlar
.
Genel Hükümler
.
Disiplin Amirlerinin Görev ve Yetkileri
.
Subay, Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar ile Sözleşmeli Erbaş ve Erler Hakkında Uygulanacak Cezalar ve Cezalandırmayı Gerektiren Disiplinsizlikler
.
Askeri Öğrenciler Hakkında Uygulanacak Cezalar ve Cezalandırmayı Gerektiren Disiplinsizlikler
.
Disiplin Cezaları Dışında İdari Yatırımlar ve Diisiplin Cezalarının Etkileri
.
Disiplin Kurulları ve Disiplin Subayı
.
Zamanaşımı, Savunma Hakkı, Disiplin Cezalarına İtiraz, İdari ve Yargısal Denetim ile Cezanın Yerine Getirilmesi
.
Çeşitli Hükümler