Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yönlerine Dair Lahey Sözleşmesi Kapsamında Çocuğun İadesi Talebinin Red Nedenleri Dr. Gonca Gülfem Bozdağ  - Kitap
Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yönlerine Dair

Lahey Sözleşmesi Kapsamında Çocuğun İadesi Talebinin Red Nedenleri

1. Baskı, 
Aralık 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9789754648959
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu; velayet veya vesayet hakkı ihlâl edilerek Sözleşme'ye taraf bir ülkeden diğer bir taraf ülkeye haksız olarak götürülen veya alıkonulan çocuğun mutat meskeninin bulunduğu ülkeye iadesine veya şahsî ilişki kurma hakkının kullanılmasına dair hazırlanan 25.10.1980 tarihli Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukukî Veçhelerine Dair Sözleşmesi kapsamında çocuğun iadesi talebinin red nedenleri oluşturmaktadır.
Çalışmada, uluslararası alanda haksız olarak götürülen veya alıkonulan çocukların iadesini maddi hukuk temelinde düzenleyen "Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Lahey Sözleşmesi" genel olarak inceledikten sonra, iadenin reddi istisnaları üzerinde durularak, Sözleşme'nin bu maddeleri ile özellikle 13/1 (b) maddesi içtihatlar ve AİHM kararları çerçevesinde değerlendirilmiştir.
Sözleşme'nin uygulanmasını sağlamaya yönelik usûl ve esaslar genel hatları ile incelendikten sonra, Sözleşme'nin istisnai maddeleri de diyebileceğimiz "iade taleplerinin red nedenleri" ayrı bir başlık altında değerlendirilmiştir. Özellikle, iade red nedenlerinden olan ve çok tartışılan 13/1 (b) maddesi üzerinde durularak, söz konusu maddeye ilişkin güncel Yargıtay İçtihatları ve AİHM kararları incelenerek maddenin uygulanmasına küresel bir bakış getirilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yönlerine Dair Lahey Sözleşmesi
.
Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yönlerine Dair Lahey Sözleşmesi Kapsamında İade Taleplerinin Red Nedenleri
.
Türkiye Açısından İade Red Nedenlerinin Uygulanması