Sevgi Devrimi Luc Ferry  - Kitap

Sevgi Devrimi

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
536
Barkod:
9786055069285
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
20. yüzyılda “Büyüsünü Yitiren Dünya”ya 21. yüzyılda “Yeniden Büyü Katmak” için insanlığın başarması gereken bir görevi var: Sevgi Devrimi.
“Bundan sonra, gerektiği takdirde uğruna varlığımızı ortaya koyacağımız tek varlık her şeyden önce insan olmalıdır, siyasi veya dinî fikirler değil; etiyle kanıyla, öncelikle sevdiğimiz ve sonra da bu sevgiyle “kutsal varlıklara” dönüşmüş olan varlıklarımız. Bu, teorik bilgiden etiğe, metafizikten politika ve gündelik yaşama kadar insanın varoluşuna dair tüm alanlara dokunan yeni bir dünya görüşünü keşfetmemizi, hatta böyle bir dünya görüşünü icat etmemizi gerektiriyor. İşte o zaman, o ender anlardan biri, eşi benzeri görülmemiş kökten bir değişim yaşanabilecektir.
Fransız siyaset felsefecisi ve bir dönem eğitim bakanlığı yapmış Luc Ferry, Sevgi Devrimi’nde dünyaya “Yeniden Büyü Katmak” için yeni bir felsefenin ve ahlak anlayışının temellerini atıyor. Akıcı ve anlaşılır üslubuyla Ferry, kitabında daha insancıl ve yaşanılır bir dünya için mücadele eden ve bu konuda düşünenlere önemli ipuçları sağlıyor.