Vergi Anlaşmazlıklarının Çözüm Yolu Olarak Uzlaşma Dr. Burcu Demirbaş Aksüt  - Kitap

Vergi Anlaşmazlıklarının Çözüm Yolu Olarak Uzlaşma

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
443
Barkod:
9786257293747
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada, Vergi Usul Kanunu'nda düzenlenen tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma kurumları ele alınmaktadır. Gümrük vergilerinden doğan anlaşmazlıkların idari aşamada çözüm yolu olan uzlaşmaya ise, tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşmadan farklı yerlerine vurgu yapılarak yer verilmektedir.
Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, uzlaşma kurumunun genel yapısı üzerinde durulmakta; uzlaşma kurumunun vergi hukukuna hakim temel ilkeler açısından değerlendirilmesine, karşılaştırmalı hukukta vergi anlaşmazlıklarının uzlaşma ve diğer alternatif anlaşmazlık çözüm yollarıyla çözümlenmesine ve uzlaşmanın vergi hukukundaki önemine yer verilmektedir. İkinci bölümde ise, Türk Vergi Hukuku'nda uzlaşma kurumunun nasıl uygulandığı açıklanarak, uzlaşmanın uygulanması sırasında ortaya çıkan tartışmalı noktalar ortaya konulmaya çalışılmaktadır. Bu bölümde son olarak, çalışmanın bütününden ortaya çıkan sonuçlar dikkate alınarak, uzlaşmanın sistemde var olması gerekliliği ve mevcut yapısında yapılması gereken değişiklikler tartışılmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Hukukunda Uzlaşma Kurumunun Genel Yapısı ve Karşılaştırmalı Hukukta Vergi Anlaşmazlıklarının Alternatif Anlaşmazlık Çözüm Yollarıyla Çözümlenmesi
.
Türk Vergi Hukukunda Uzlaşmanın Şartları ve Uygulanması
Kitapla İlgili Kategoriler