Hastanelerde Hasta Maliyeti Hesaplama Dr. İbrahim Yüksel  - Kitap

Hastanelerde Hasta Maliyeti Hesaplama

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
132
Barkod:
9786257667340
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hastaneler bilindiği üzere çok çeşitli sağlık hizmeti sunan sağlık işletmeleridir. Bu hizmet çeşitliliği hastanelerde maliyet hesaplamalarını oldukça güçleştirmektedir. Hastanelerde sağlık hizmeti maliyeti hesaplanırken, hastane işletmelerinin işlevsel yapısına uygun maliyet hesaplama yöntemi uygulanmalıdır.
Hastane işletmelerinde maliyet hesaplama yöntemlerinden biri hasta maliyeti hesaplama yöntemidir. Bu yöntemde her bir hasta ayrı bir ürün olarak düşünülmekte ve her birinin maliyeti ayrı ayrı hesaplanmaktadır. Çünkü, sağlık hizmeti sunumunun hastadan hastaya değişmesi ve çeşitlilik arz eden, standart olmayan tedavilerin yapılması sonucunda her hastaya sunulan sağlık hizmet maliyeti de farklılık göstermektedir. Bu bağlamda kitapta hasta maliyeti hesaplama yöntemi detaylı olarak anlatılmış.
Bu kitabın sağlık işletmeleri yönetimi alanında eğitim gören öğrenciler ile hasta maliyeti hesaplama yöntemi konusunda hastane yöneticilerine ve diğer sağlık profesyonellerine katkı ve kaynak sağlayacağı ümit ediyor.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hastane İşletmeleri
.
Hastane İşletmelerinde Giderler ve Sağlık Hizmet Maliyeti
.
Hastanelerde Hasta Maliyeti Hesaplama