Çalışma Hayatında Bildirimler, Sorumluluklar ve Yaptırımlar Akın Şimşek  - Kitap

Çalışma Hayatında Bildirimler, Sorumluluklar ve Yaptırımlar

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
328
Barkod:
9786055929961
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşverenlerin idari para cezasına maruz kalmamaları için mevzuatı tam olarak bilmeleri ve yükümlülüklerini de eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir. Çalışma hayatında işverenlerin sorumlulukları ve bu kapsamda maruz kalabilecekleri idari ve yaptırımlara yer verilen bu eser dört bölümden oluşmaktadır.
Eserin birinci bölümünde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, ikinci bölümünde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, üçüncü bölümünde ise 4857 sayılı İş Kanunu ve bu kanunların yönetmelik, tebliğ gibi uygulamaya açıklık getirerek usul ve esaslarını belirleyen ikincil mevzuatları çerçevesinde değerlendirme yapılmıştır. Dördüncü ve son bölümde ise bahsedilen kanunlar çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenlere uygulanan idari para cezalarına güncel rakamlarla birlikte tablo halinde yer verilmiştir.
Çalışma ve sosyal güvenlik alanında bir rehber niteliğinde olması için hazırlanan bu eser ile özellikle uygulayıcıların başucu kitabı olması hedeflenmiştir. Anlatımlarda konulara adım adım, bağımsız bölümler halinde yer verildikten soma özellikle yaptırımlarda her bölüm içinde konular kendi başlıkları altında bağımsız değerlendirilerek uygulamayla ilgili başka kaynak arama ihtiyacının ortadan kaldırılması da amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Güvenlik Alanında Sorumluluklar, Bildirimler ve Yaptırımları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Sorumluluklar, Bildirimler ve Yaptırımları
.
Çalışma Hayatında (İş Kanunu) Bildirimler, Sorumluluklar ve Yaptırımları