S7– 1200 TIA Portal ile PLC Programlama Orta ve İleri Seviye Recep Çetin  - Kitap
S7– 1200 TIA Portal ile

PLC Programlama Orta ve İleri Seviye

2. Baskı, 
Haziran 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
475
Barkod:
9789759870263
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Otomasyon sistemlerinde çok karmaşık olan kumanda çözümleri artık günümüzde PLC teknolojisi ile gerçekleştirilmektedir. PLC teknolojisi ile hem çözümler daha kolay hem de kumanda panoları ortadan kalkarak çalışma ortamında hacim işgali oluşturmamaktadır.
Otomasyon tekniği sadece bir bilim dalını içinde bulundurmaz. Otomasyonla meşgul olan kişilerin elektrik, elektronik, gibi bilim dallarının yanı sıra pnömatik, hidrolik ve mekanik konularını da iyi kavraması gerekmektedir. Çünkü bu günkü sanayi teknolojisi artık PLC ve pnömatik ~ hidrolik - mekanik sistem üzerine kuruludur. Günümüzde teknik okullar sanayiye bu konularda ara eleman yetiştirmek amacı ile kurulmuş ancak teknik okullardaki donanım eksikliği nedeni ile ne yazık ki okullarımız sanayideki gelişmelere ayak uydurmakta zorlanmaktadır.
Bu kitapta SIEMENS S7 -1200 serisi PLC cihazları' nın kumandası orta ve ileri seviye olarak tüm detayları ile anlatılmakta olup tüm örnekler denenerek kitaba konulmuştur. Kitabın kullanıcılara yararlı olabilmesi için değişik kaynaklardan yararlanılmıştır. Kitap, sanayi çalışanlarının kullanımının yanı sıra Meslek Yüksek Okullarında ve Üniversitelerde PLC ile ilgili derslerinin müfredat programlarına uygun olarak hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Analog İnstructions
.
Fonksiyonlar ve Fonksiyon Blokları
.
İki ve Üç Konumlu Kontrol
.
Kaydırma ve Döndürme Fonksiyonları
.
Teknolojik Fonksiyonlar
.
PLC'den Hardware ve Software Yedek Alma
.
Operatör Paneller
.
Endüstriyel Haberleşme