Makine Elemanları Cilt: 2 Hesap ve Konstrüksiyon Prof. Dr. Hikmet Rende  - Kitap

Makine Elemanları Cilt: 2

Hesap ve Konstrüksiyon

3. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
540
Barkod:
9789755116617
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
700,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Makine Mühendisliği bölümlerinde okutulan Makine Elemanları I ve II derslerine karşılık vermek için kitap II Cilt şeklinde düşünülmüştür.
Kitabın II. Cildinde Kaymalı Yataklar, Eksenel Hareketler için Kaymalı Elemanlar (Kızaklar), Sızdırmazlık Elemanları, Kaplinler, Kayış Kasnak ve Zincir Mekanizmaları ile Dişli Çark Mekanizmaları işlenmiştir.
Bu kitap konstrüktörler, sanayide çalışan mühendisler, Makine Mühendisliği eğitimi gören ve Makine Elemanları dersini alan öğrenciler için yararlı olabileceği düşüncesiyle hazırlanmıştır. Konstrüksiyonları oluşturan Makine elemanlarının uygulama alanları, hesabı ve şekillendirilmesi gibi konular örneklerle açıklanmıştır. I. Ciltte olduğu gibi II. Ciltte de işlenen konularda bilimsel çalışmaların ve teknolojik gelişmelerin meydana getirdiği yenilikler, TS, EN, DİN ve ISO normları dikkate alınmıştır. Kitabın hazırlanmasında literatür kısmında belirtilen firmaların kataloglarından yararlanılmıştır. Makine Elemanlarının hesabı veya seçimi için gereken bilgiler verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yataklar
.
Sızdırmazlık Elemanları
.
Kaplinler
.
Kayış–Kasnak ve Zincir Mekanizmaları
.
Dişli Çarklar ve Dişili Çark Mekanizmaları