İşletmelerde Kurumsal Yönetim Anlayışı Kapsamında İç Denetim Prof. Dr. Hasan Abdioğlu  - Kitap

İşletmelerde Kurumsal Yönetim Anlayışı Kapsamında İç Denetim

1. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
218
Barkod:
9789758396191
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
130,00
İndirimli (%10):
117,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İç denetim, kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve ona değer katmak amacını güden, bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık faaliyeti olup, geleceğe dönük yaklaşımları ile işletmelerin yönetim kültürü ve anlayışını şekillendirmektedir. Bu çalışma ile işletmelerde kurumsal yönetim anlayışı kapsamında iç denetimin rolü ve bu anlayışa etki eden iç denetim uygulamalarının, ilgili olduğu unsurlar, yapılan teorik açıklamalarla birlikte, BİST-100 endekste gerçekleştirilen uygulamalı bir araştırma çerçevesinde ortaya konulmaya çalışılmış. Kitap konusu ile ilgili bugüne dair güncel gelişme ve düzenlemeler kitaba ilave edilerek çalışma son güncel halini almış.
Kitabın birinci bölümünde kurumsal yönetim anlayışı ve gelişim süreci ile ilgili bilgilere yer verilmiş, ikinci bölümde ise kurumsal yönetim anlayışı doğrultusunda yapılan düzenlemeler açıklanmış. Üçüncü bölümde kurumsal yönetim anlayışının karşılaştırmalı hukuk sistemi içerisindeki yeri ve Türk hukuk sistemi, dördüncü bölümde ise kurumsal yönetim anlayışı kapsamında iç denetim ve beşinci bölümde BİST-100 endeksine kayıtlı şirketlerde kurumsal yönetim anlayışı kapsamında iç denetimin rolünü belirlemeye yönelik bir araştırmaya ve sonuçlarına yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kurumsal Yönetim Anlayışı ve Gelişim Süreci
.
Kurumsal Yönetim Anlayışı Doğrultusunda Yapılan Düzenlemeler
.
Kurumsal Yönetim Anlayışının Karşılaştırmalı Hukuk Sistemi İçerisindeki Yeri ve Türk Hukuk Sistemi
.
Kurumsal Yönetim Anlayışı Kapsamında İç Denetim
.
Bist–100 Endeksine Kayıtlı Şirketlerde Kurumsal Yönetim Anlayışı Kapsamında İç Denetimin Rolünü Belirlemeye Yönelik Ampirik Bir Araştırma