YMM Yeminli Mali Müşavirlik Sınav Seti Komisyon  - Kitap

YMM Yeminli Mali Müşavirlik Sınav Seti

2. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
3264
Barkod:
9786053443452
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği üzere Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı (YMM) 10 oturumdan oluşan zor bir sınavdır. Ancak bu sınavın adaylar için bu kadar zor olmasının ardında birçok çevresel ve psikolojik neden vardır. Ancak, bize göre adayların sınav sürecinde hangi kaynaklardan ne ölçüde yararlanacağını bilememesi sınavdaki başarısızlığın temel nedenidir.
Bu kitabın hazırlanış amacı da bu boşluğu önemli ölçüde doldurabilmektir. Bu kapsamda sınavda şimdiye kadar sorulan tüm sorular gözden geçirilmiş, sorulma ihtimali olan soru tarzları ele alınmış mevzuat açısından özellikle üzerinde durulması gereken konuların tespiti yapılmıştır.
Her bölüme başlamadan önce çıkmış soruları gösteren tablonun incelenmesinde fayda vardır. Zira çalışacağınız konunun önceki yıllar yapılmış YMM sınavlarında ne kadar sorulduğu konuya çalışma stratejisi açısından önem arz etmektedir. Ayrıca önceki yıllar çıkmış sınav soruları dipnotlarda da gösterilmeye çalışılmıştır.
Yeminli Mali Müşavirlik Sınav Seti üç ana kitaptan oluşmaktadır.
Üç gruptan oluşan her kitap kendi içinde de sınav konu başlıklarına göre kısımlara, kısımlar da kendi içinde bölümlere ayrılmaktadır. Kitabın her bir kısmında girilecek oturuma ilişkin kısa bir tanıtım yapılmıştır. Her bölümün başında kaç adet soru çıktığı yıllara göre istatistiksel olarak yer almaktadır. Böylece aday hangi bölümün ne derece önemli olduğu konusunda fikir edinebilecek, sınavda hangi konulardan soru gelebileceği konusunda bir öngörüde bulunabilecektir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
1.Cilt– Vergi Grubu
.
Gelir Üzerinden Alınan Vergiler
.
Harcama Üzerinden Alınan Vergiler
.
Vergi Tekniği
.
Revizyon
.
2.Cilt – Muhasebe Finans Grubu
.
İleri Düzeyde Finansal Muhasebe
.
Finansal Muhasebe
.
Yönetim Muhasebesi
.
3. Cilt – Meslek Hukuku SPK Kambiyo Grubu
.
Meslek Hukuku ve Denetim
.
Dış Ticaret ve Kambiyo
.
Sermaye Piyasası Mevzuatı