İlk Yardım Kaynak Kitabı Dr. Gürhan Kayıhan, Dr. Ali Özkan  - Kitap

İlk Yardım Kaynak Kitabı

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
144
Barkod:
9789944379489
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilimsel çalışmalar yaralanma sonrası oluşan ölümlerin yarısından fazlası ilk otuz dakika içinde olduğunu göstermektedir. İşte bu dakikalarda bize bilinçli şekilde yardım edecek kişilere ihtiyaç duyarız. İşte bu sihirli ellerin sahibi doğru ve yeterli bir ilkyardım bilgisine sahip ilkyardımcılardır. Çünkü bilinçli ilkyardım hayat kurtarır. Unutulmamalıdır ki, ilkyardımın öğrenilmesi, uygulayabilecek düzeye gelinmesi ve ilkyardım bilincinin topluma oluşturulabilmesi sadece sağlık birimlerinin görevi değil tüm toplumun görevidir.
Ayrıca toplumsal sağlığın oluşturulması açısından önemi olan ilkyardım Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının ilgili bölümleri, Spor Bilimleri ve Antrenörlük Bölümlerinde zorunlu ve seçmeli dersler, projeler veya ödevler şeklinde ele alınmaktadır. Bu durum lisans programında olduğu gibi lisansüstü programlarda da söz konusudur.
Bunun yanısıra toplumsal sağlığın geliştirilmesi insanlarda oluşabilecek kalıcı hasarların ortadan kaldrılabilmesi ve yaşam kalitesinin korunabilmesi için ilkyardım uygulamalarının bilinmesi çok önemlidir. Bu kitabımızın insanların nefes alıyor olmasının kıymetini bilen ilkyardımcılar yetiştirmesinde güzel bir kaynak olmasını temenni ediyoruz. Yapılan bu çalışmanın ele aldığı konu itibariyle okuyucuya katkı sağlayabileceği umudunu taşımaktayız.
Kitapla İlgili Kategoriler