Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:13 Rechtsbrücke Aralık 2017 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:13 Rechtsbrücke

Aralık 2017

1. Baskı, 
Aralık 2017
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
157
Barkod:
2146974117127
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Özyeğin Üniversitesi Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yayın organı Hukuk Köprüsü/Rechtsbrücke bilimsel makaleler ve güncel yargı kararlarıyla elinizdeki 13. sayısına ulaştı.
Bu sayıda, Türkçe ve Almanca dilinde olmak üzere güncel yargı kararlarına ve Türkiye'de yabancı boşanma kararlarının tanınması, Biyoetik, tıbbi müdahale hatası nedeniyle yol açılan ölüm sebebiyle ortaya çıkan tazminat sorumluluğu, manevi tazminat talebinin miras yoluyla intikali, cezaevleri ve duruşmalarda tek tip ya da sivil kıyafetle bulunmak, bodycam ve kameralarla izleme uygulaması, çocukların cinsel açıdan kötüye kullanılması, tercümanlık, adil yargılanma hakkı ve reşit olmayan kişilerin evliliği konularına ilişkin bilimsel çalışmalara yer verilmiştir.
Daha önceki sayılarda olduğu gibi bu sayıda da tüm eserler Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilde yayınlanmıştır. Türk hukuku bakımından sadece kanunların iktibası değil uygulama ve öğreti bakımından da temel mehaz ülke konumunda olan Alman hukukunun tüm kurumlarının her açıdan dikkate alınması Türkiye'de her adımda çalışan hukukçu bakımından kaçınılmaz bir yükümlülük ve gerekliliktir. Dergimizde yayınlanacak eserler bakımından sadece Alman meslektaşlarımızın ve sınırlı Türk meslektaşlarımızın değil bütün Türk hukukçularının hassasiyet göstermesi ve bu çabaya destek vermeleri beklenmektedir.
Türk ve Alman hukukunun karşılıklı etkileşimi özellikle genç hukukçularımıza büyük fırsatlar yanında değerli bilgiler sunmaktadır. Sadece akademik yükseltilmeli amacıyla puan alma kaygısıyla değil nitelikli bilimsel yayınlarla mevcut mevzuat, öğreti ve uygulamanın reforme edilmesi ve genç hukukçuların daha iyi yetiştirilmesi için bu konuda herkesin çaba göstermesi gerekmektedir. Her hukukçunun, belirli şekli koşulları gerektiren dergilerde puan almak amaçlı zorunluluk gereği yapılan yayınlar niteliğinde değil, ama öğrencilerimiz ve meslektaşlarımızın daha iyi hukukçu olmaları bakımından bu tür yayınlar yapmak asli görevidir.
Bundan sonraki sayılarımızda, içerik olarak çok daha nitelikli yazılarla karşınızda olmayı umuyoruz.
Ürün Konu Başlıkları
.
Prof. Dr. Dr. h.c. Jan C. Joerden ile Biyoetik Üzerine Görüşme, Prof. Dr. Dr. h.c. Jan C. JOERDEN görüşmeyi gerçekleştiren Doç. Dr. Sevtap METİN (Çev: Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan HEPER)
.
Vücut Kameraları – Polis İcra Hizmetlerinin Anayasaya Uygun Bir Şekilde Kullanılmasının Ön Koşulları, Leonhard PLEUGER (Çev: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Türkiye'de Yabancı Boşanma Kararlarının Tanınması – Alman Hukukuyla Kısa Bir Karşılaştırma, Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan HEPER
.
Reşit Olmayan Kişilerin Evlilik Konusunun Almanya'da Ele Alınışı, Prof. Dr. Christian F. MAJER (Çev: Tülay SCHMID)
.
Ceza İnfaz Kurumunda ve Duruşmada Tek Tip Kıyafete İlişkin Federal Anayasa Mahkemesi Kararı, (Çev: Prof. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarına İlişkin Federal Yüksek Mahkeme Kararı, (Çev: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN – Şevval ŞEN)
.
Ceza İnfaz Kurumunda Koğuş Aramalarına İlişkin Federal Anayasa Mahkemesi Kararı, (Çev: Ahmet Batuhan OYAL)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Sınır Dışı Etme Amacıyla Güvenlik Tutuklaması Hakkında Kararı, (Çev: Arş. Gör. Şölen ÇAKIROĞLU)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin Manevi Tazminat Talebinin Miras Yoluyla İntikaline İlişkin Kararı , (Çev: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Hamm Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin Tedavi Hatası Sebebiyle Ölüm Halinde Tazminat Konulu Kararı: Diyaliz İğnesinin Yerinden Çıkması , (Çev: Arş. Gör. Kerem ÖZ)